Több ezer pedagógus nem vette fel eddig az oltást

  • narancs.hu
  • 2021. november 29.

Belpol

Pánikhelyzet kialakulásától tart az iskolákban a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke.

Újabb felmérés készült az iskolák átolottságára vonatkozóan tudta – tudta meg az Index a Nemzeti Pedagógus Kar (NPK) elnökétől. Horváth Péter szerint a helyzet aggasztó 1500 intézményben mintegy ötezer pedagógus nincs beoltva, és közülük háromezren a jövőben sem tervezik felvenni a vakcinát.

Horváth Péter elmondása szerint nagy különbség van a különböző iskolák között. Van, ahol 100 százalékos az átoltottság, máshol csak 30–40 százalékos. „Ha az oltatlanok 60 százaléka esetleg meg is gondolja magát, januártól összességében a munkavállalók 10–20 százaléka kieshet, ami egyértelműen veszélyezteti a feladatellátást. Emiatt a téli szünet után pánikhelyzetek alakulhatnak ki" – nyilatkozta.

Korábban a Pedagúgusok Demokratikus Szakszervezete is jelezte, óriási problémát okozhat, ha az oltatlan kollégákat nem foglalkoztathatják tovább.  Az állami iskolákban alkalmazottaknak december 15-ig fel kell venniük az első oltást, különben fizetés nélküli szabadságra küldik őket, és egy év múlva ki is rúghatják az oltást elutasítókat.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

Figyelmébe ajánljuk