Több fideszes politikushoz köthető lombkoronasétány is épült

  • narancs.hu
  • 2023. március 26.

Belpol

Magánemberként pályáztak, kaptak is 60 millió forint támogatást. 

A héten számoltunk be róla, hogy Nyírmártonfalván tarra vágták az erdőt, amelybe 60 millió forint uniós támogatásból lombkoronasétányt építettek. Az Átlátszó megkereste a település kormánypárti polgármesterét, de Filemon Mihály csak annyit közölt: semmi közük hozzá, hogy mire költi az uniós támogatásokat. 

Filemon később bővebben nyilatkozott a témában: mint mondta, „aki ismeri az erdőgazdálkodás alapjait, az nem csodálkozik azon, hogy egy kivágott erdőben van egy lombkoronasétány”. Hozzátette, hogy a letermelt erdő helyére új erdőt telepítenek. 

Az Átlátszó cikkéből kiderül az is, hogy Nyírmártonfalvától alig 15 kilométerre található két hasonló építmény, mind a kettő egy-egy fideszes politikus magánerdejében, Nyíradonyban. Tasó László Hajdú-Bihar megyei országgyűlési képviselőjé az egyik, és Tasi Sándoré, a Fidesz megyei alelnökéé a másik. 

A két politikus magánemberként pályázott EU-támogatásra, és mindketten kaptak 60 millió forintot. A témával részletesen foglalkozó Hadházy Ákos országgyűlési képviselő azt mondta, nem pusztán az a furcsa, hogy ilyen kis területen három hasonló építményre kapott uniós pénzt három fideszes politikus, de kérdéses az is, mennyi turista fogja látogatni ezeket az építményeket.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk