Több iskolában előbb kezdődik a téli szünet

  • narancs.hu
  • 2020. december 16.

Belpol

Központi rendelkezés nincs, de van, ahol szerda az idei utolsó tanítási nap.

"Bár a kormány az érdekvédelmi szervezetek kérése és a járványhelyzet ellenére sem rendelt el előrehozott téli szünetet az iskolákban, vannak olyan intézmények, ahol a diákoknak mégis hamarabb kezdődhet a szünet" – írja a Népszava.

Értesléseik szerint például egy fővárosi, tankerületi általános iskolában például szerda lesz az utolsó tanítási nap péntek helyett, de ahogy írják hasonlóan jár el több más budapesti és vidéki általános iskola is.

A Közép-Budai Tankerületi Központhoz tartoz négy intézmény a tanítás nélküli munkanapok áctcsoportosításával oldotta meg a sznet korábbi kezdtetét. Erre a tanév rendjéről szóló rendelet lehetőséget ad bármelyik intézményben.

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) azt szerette volna, hogy a kockázatosabb téli idszakban már december 7-től általánot téli szünet legyen, a javaslatuk szerint az így kies napokat nyáron, június 16-tól 30-áig lehetett volna pótolni, amikor várhatan javul a járványhelyzet, így már hatékonyabban, nem online formában lehetne tanítani. A kormány ezt végül nem tartotta szükségesnek, és inkább úgy döntöttek, hogy a jelenlegi intézkedések maradnak továbbra is érvényben.

Ennek ellenére van olyan intézmény, ahol a téli szünetet ugyan nem kezdték el előbb, de saját hatáskörkben szigorítottak a járványügyi intézkedéseken, például kérik a diákoktól, hogy az órán is viseljenek maszkot.

Figyelmébe ajánljuk