Több százmillió került a kormányközeli médiához a paksi reklámokból

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. máj. 19., 13:05
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Mészáros és Habony mellett Andy Vajna is örülhet.

Szél Bernadett mai sajtótájékoztatóján a Paksi Atomerőmű reklám- és médiaköltéseinek adataival illusztrálta, hogy „a Fidesz a saját hátországát béleli ki a paksi bővítés címszava alatt” – számolt be az MTI. Az LMP társelnöke szerint súlyos pénzek tűnnek el a semmire, a Magyar Villamos Művek és a Paks II. Zrt. rengeteg pénzt költ el a kormányközeli sajtóban, a Paks II. Zrt. tavalyi és idei kifizetései meghaladták az 1 milliárd 143 millió forintot, aminek több mint fele öt, kormányhoz köthető médiacsoporthoz került.

A politikus Facebook-oldalán is közzétett táblázatból jól látszik, hogy a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Mediaworks Zrt. és a Pannon Lapok Társasága 159 millióhoz jutott, a Habony Árpád-féle Modern Média Group és a Ripost több mint 152 milliót kapott, a Liszkay Gábor tulajdonában lévő Magyar Idők pedig 108 millió forintot. Nem kell izgulni, jutott a rádióknak és tévéknek is: Andy Vajna 102 milliót, Csetényi Csaba a hirdetési pénzeken keresztül 62 milliót kapott.

Szél Bernadett elmondta, a költségvetésben három év alatt 250 milliárd forintot tapsoltak el a beruházásra. Az LMP társelnöke szerint nincs rendben, hogy egy monopolhelyzetben lévő állami cég reklámra költ, ez – véleménye szerint – színtiszta lopás. Szél Bernadett végezetül hozzátette: végigviszik a paksi népszavazás ügyét.

false

 

Fotó: Szél Bernadett/Facebook

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. máj. 19., 13:05
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
  1. 1 rworse
    rworse
    2017. május 19., péntek 18:57
    "Több százmillió került..."
    Helyesen többszázmillió.

Komment írásához vagy regisztrálj

Legfrissebb Narancs

Ember alatti állapotok
Állatkínzás Magyarországon
Interjúk
Ennio Morricone, Mathieu Kassovitz, Vajda Gergely
Természetjáró melléklet
Teljesítménytúrák, Zemplén
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

best of Narancs

Narancs vélemény

Kis-Magyarország

Kultúra