Több vezető is lemondott az Antall József Tudásközpontban

  • narancs.hu
  • 2021. szeptember 17.

Belpol

Miután a Direkt36 kiderítette, hogy az intézmény rendületlenül szórta a közpénzt.

Lemondott az Antall József Tudásközpont (AJTK) teljes, háromtagú felügyelőbizottsága, valamint a kuratórium elnöke, Nógrádi György, a kormánypárti médiában rendszeresen szereplő biztonságpolitikával foglalkozó elemző - számol be a 444.hu.

A lemondás tényét az érintettek a Direkt36-nak meg is erősítették. A cikk szerint az érintettek részletesen nem kívántak nyilatkozni a lemondásról, de utaltak arra, hogy a döntésük előzményei között volt az, hogy a Direkt36 kiderítette és közzé tette, hogy a kormányközeli politikaelemző intézetnél a vezetőség szívesen költötte a közpénzt például luxusutazásokra, az igazgató egyre magasabb fizetésére, drága tárgyakra, pr-szerződésekre. A lap hozzáteszi, többen hangsúlyozták, hogy már nem állnak kapcsolatban Antall Péter igazgatóval.

Ahogy írják, az igazgató rokona, az alapítványt vezető Antall Pál mondott le elsőként felügyelőbizottsági tagságáról, még a tényfeltáró cikk áprilisi megjelenése előtt. A felügyelőbizottság második tagja, Kállay Péter ügyvéd júniusban, majd őt követve a harmadik tag, Bartos Zoltán egyiptológus is lemondott.

Nógrádi György, a kuratórium elnöke a Direkt36 megkeresésére azt mondta, július 23-án mondott le, de az okokról nem akart nyilatkozni.

(A nyitóképen az intézmény igazgatója, Antall Péter, a néhai miniszterelnök fia.)

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk