Török Gábor szerint Márki-Zay egy rendszerhiba, és ebben rejlik az ereje

  • narancs.hu
  • 2021. december 3.

Belpol

"Az őrültek félelmetesek, kiszámíthatatlanok."

"Azok, akik kedvelik, nem egy hivatásos politikust látnak, hanem egy őszinte palit. Egy antipolitikust: a profi és korrupt politikusokkal szemben ő hozza az időnként naiv, amatőr, de tiszta szereplő képét. Ebben rejlik Márki-Zay Péter varázsa" – ezt Török Gábor mondta a Magyar Hangnak adott interjújában.

Török arról beszélt, hogy szerinte Márki-Zay "egy szabálytalan politikus hatását kelti: nem egy kimondottan jó szónok, nem ébreszti egy startégiában gondolkodó ember benyomását, és még a kommunikációban is sokat hibázik." Majd hozzátette, hogy

MZP leginkább egy rendszerhiba, és éppen ebből fakad az ereje.

A politológus szerint azért, mert "amikor a rendszert sokan gyűlölik, a rendszerhiba nagyon szerethetővé tud válni."

Török arról is beszélt, hogy nehezen tagadható, hogy nagy meglepetés volt a Fidesznek a hódmezővásárhelyi polgármester előválasztási sikere, ami számukra a lehető legrosszabb forgatókönyv: MZP-ben minden eshetőség ott van: egy meglepő győzelem éppúgy, mint az, hogy végül falnak vezeti az ellenzéket, fogalmazott az elemző. Majd hozzátette: "MZP győzelme más helyzet, mint amire a Fidesz készült. És minden, ami más, az rosszabb. Mert kiszámíthatatlanabb. A kiszámíthatatlanság a legrosszabb, ami történhet, pláne egy választás előtt ilyen rövid idővel."

A politológus arról is beszélt, hogy míg Karácsonyra és Dobrevre fel lehet készülni, addig Márki-Zayra nem és ő sokszor még a saját táborát is meglepi. "Vele egyszerűen kiszélesedett a várható kimenetek tere. A kormányoldal most önmagát is nyugtatni igyekszik azzal, hogy ilyeneket mond. De ebbe azért némi félelem is vegyül." Majd hozzátette:

Mert az őrültek félelmetesek, kiszámíthatatlanok.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk