Úgy tűnik, lejár Szabó Tünde sportállamtitkári ideje

  • narancs.hu
  • 2022. május 13.

Belpol

Orbán Viktor nem elégedett.

Az új kormányban már nem kap szerepet a jelenlegi sportállamtitkár, Szabó Tünde - írja a Népszava. A lap értesülései szerint ráadásul nincs túljelentkezés a posztra, ugyanis Orbán Viktor nem elégedett azzal, hogy mennyire hasznosultak a sportba öntött százmilliárdok.

A cikk emlékeztet, hogy a sportot a kormány stratégiai ágazattá minősítette, majd 2010 óta összesen hatezer milliárdot kapott a költségvetésből, ez GDP-arányosan 1,2-1,6 százalékos iparági költést jelent, ami egyedülálló az Európai Unióban. A pénzek 40 százaléka infrastrukturális fejlesztésre ment, de nagy összeget jelentettek a világversenyek is. A hatalmas pénz miatt tehát fontos, ki felügyeli a szektort. Erre a feladatra 2015-től Szabó Tündét, egykori úszót dedikálták, aki Egerszegi Krisztina mögött nyert ezüstérmet, visszavonulása után jogi és edzői diplomát szerzett.

A Népszava azonban úgy értesült, Szabó Tünde nem fogja folytatni munkáját a következő kormányban, ez a döntés pedig kizárólag Orbán Viktoron múlik. Mindeközben azt írják, Szabó Tünde megítélése kedvező a közegben, csöndben, botrányok nélkül dolgozott, ami önmagában nagy szó a területen. 

Mint írják, posztját azonban érintheti hogy jelentős változás állt be a magyar sportvezetésben, és a Magyar Olimpiai Bizottság élére került Gyulay Zsolt is irányt kíván szabni az olimpiai mozgalomnak, amiről aztán majd az új sportállamtitkárral kell megállapodnia a vezetésnek. Bár biztos információkat nem tudtak mondani, de a lapnak több forrás is Schmidt Ádámot említette a poszt várományosaként. A cikk kitér arra is, hogy nincs tülekedés a sportállamtikári pozícióért.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk