Újabb adag Pfizer-vakcinát kötött le Magyarország

  • narancs.hu
  • 2021. március 1.

Belpol

Az eddigi 6,5 millió helyett már 10 millió 870 ezer adagot.

Az eddigi 6,5 millió helyett már 10 millió 870 ezer adag Pfizer-BioNTech-oltóanyagot kötött le Magyarország, ezzel is növelve az ilyen típusú védőoltás mennyiségét az országban – közölte az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján hétfőn.

Müller Cecília arról is beszámolt, hogy hétfő hajnalban újabb, 280 ezer adag orosz Szputnyik V védőoltást tartalmazó szállítmány indult el Budapest felé. Ebből a mennyiségből 100 ezer adag a második oltásként beadható vakcina és 180 ezer az első dózisú oltóanyag.

Ami a hazai oltási adatokat illeti, itthon egyelőre 685 247 ember az első, 251 691 pedig már a második adag vakcinát is megkapta, és bár a tisztifőorvos kiemelte, hogy ezzel a lakosság arányát tekintve Málta és Dánia után Magyarország lett a harmadik legjobban átoltott ország Európában, ugyanakkor nem haladunk olyan ütemben, ahogy azt eredetileg tervezték.

György István államtitkár, az oltási munkacsoport vezetője múlt kedden arról beszélt, a héten a 800 ezret is elérheti a koronavírus elleni vakcinával oltottak száma Magyarországon. Ehhez képest a hétfő reggeli jelentés szerint 685 ezernél tartunk. 

Azt, hogy melyik vakcinatípusról mit lehet tudni, ebben a cikkünkben szedtük össze.

Figyelmébe ajánljuk