Újabb luxusvilla Matolcsyéknál
matolcsy_top.jpg

Újabb luxusvilla Matolcsyéknál

  • narancs.hu
  • 2018. március 20.

Belpol

Matolcsy György szomszédjában vásárolt be Máté is, apjához hasonlóan trükkös módon.

A múlt héten derült ki, hogy Matolcsy György immáron nem a budai Várban, hanem egy rózsadombi luxusvillában él. A 24.hu most azt is kiderítette, hogy a jegybankelnök idősebb fia, Máté is ugyanúgy apja szomszédjában lakik, és ugyanúgy vett házat, mint testvére, Ádám.

A házat, melyben Matolcsy György lakik, papíron ugyanis a kisebbik Matolcsy fiú, Ádám cége vette meg 430 millió forintért. A vásárlásra hitelt pedig Matolcsy unokatestvérének, Szemerey Tamásnak a bankja adta (NHB).

A jegybankelnök 430 millió forintos házától mindössze 200 méterre, a Kondor úton, közvetlenül az erdő szélén lakik Matolcsy Máté és felesége, írja a 24.hu. Ez az ingatlan a lakcíme tavaly óta a házaspárnak, sőt Matolcsy Máté egyik cége (Amur Online) is ide van bejegyezve. A házat azonban Matolcsy Máté egy másik cége (Mém Műhely) vette meg, tavaly júliusban – pont két héttel azután, hogy testvére megvette a másik luxusvillát.

Matolcsy Máté ingatlanát tavaly 150 millió forintért hirdették: e szerint a házhoz 179 négyzetméteres lakórész, 393 négyzetméternyi mellékhelyiség tartozik, melyben biliárdterem, gardróbszoba, konyha, 3 állásos garázs és wellnessrészleg is van. A wellnessrészleghez fedett úszómedence, szauna és jakuzzi is tartozik, a háznak pedig hatalmas, az erdőre néző terasza és saját kis tavacskája is van.

További csavar a történetben, hogy Matolcsy Máté cége szintén nagybátyja, Szemerey Tamás NHB Bankjától kapott hitelt az ingatlanvásárlásra. Ez utóbbi már csak azért is érdekes, mert a szóban forgó cég, a Mém Műhely bevétele az elmúlt években 7 millió forint körül mozgott, és többnyire veszteséget termelt, így nem tudja kitermelni a hitel törlesztőit.

A lap megkeresésére a jegybank azt válaszolta, hogy Matolcsy György az ingatlant eseti rokonlátogatások kivételével nem használja. Matolcsy Máté elismerte a lapnak, hogy ő, felesége és a cégük használja az ingatlant, amihez szerinte igen jutányos áron jutottak hozzá.

Figyelmébe ajánljuk