Újpest polgármestere: „Adják ide az újpestieknek járó vakcinákat, és mi megszervezzük a beadást!”

  • narancs.hu
  • 2021. március 5.

Belpol

"Adminisztrációs okok miatt újpestiek életét teszik kockára."

Adminisztrációs okok miatt újpestiek életét teszik kockára – így reagált Déri Tibor, Újpest momentumos polgármestere arra, hogy péntek reggel Orbán Viktor elismerte, adminisztrációs okok miatt nem tudják megszervezni és végrehajtani a hétvégére ígért, 70 ezer embert érintő tömeges oltást.

„Adják ide az újpestieknek járó vakcinákat, és mi megszervezzük a beadást!” – írja a Facebookon Déri. 

Az újpesti polgármester alkalmatlannak nevezte a kormányt. Azt írja, oltópontjaik és szakembereik készen állnak az oltások beadására, amiért el is mennek, ha kell „Érkezzen egy teherautó, egy tételben szállítsák le az oltóanyagokat! Ha nincs hozzá kocsijuk, az sem baj! Ha kell, az újpestiek konvojban mennek el a vakcináért a raktárakhoz! Ott aztán nem lesz adminisztrációs hiba!”

Dári közölte, szombat reggel az Újpesti Szakrendelő előtt fogja várni, hogy a kerületi lakosoknak járó vakcinákat leszállítsák. „A kormány adja ide az ampullákat a raktárakból, mert mi, adófizetők megvásároltuk azokat! Amihez nem értenek, azt meg bízzák ránk!”

Az ellezék részéről Ujhelyi István úgy reagált a vakcinációs bakira, hogy "Az Orbán-kormány ismét bizonyította, hogy ha nem propagandáról van szó és nem a saját maga által kreált ellenségek ellen kell harcolnia, akkor bizony könnyen megbicsaklik. Valódi helyzetekben derül ki ugyanis, hogy pökhendiséggel és plakátkormányzással nem lehet hatékonyan válságot kezelni."

"Talán pont nem ebben a katasztrofális helyzetben kellene elüldözni több ezer orvost és egészségügyi dolgozót, nem stadionokra kellett volna költeni kórházfejlesztés helyett, és az egészségügyért felelős miniszternek sem Mátyás király csontjai után kellene kutakodnia, miközben naponta százak halnak meg koronavírusban" – írja Fekete-Győr András közleményében. "Talán nem arra kellett volna a kormányzást építeni, hogy hogyan kerüljenek át az egészségügybe és oktatásba való közpénzek a családtagok és strómanok bankszámláira. A vakcinakáosz miatt egyre nyilvánvalóbb, hogy Orbán Viktor alkalmatlan a valódi kormányzásra. Megszokta, hogy virtuális ellenségképekkel hadakozik, és most csodálkozik, hogy a vírus ellen nem hat a sorosozó propaganda és a nemzeti konzultáció.“

 

(Facebook/Déri Tibor, Ujhelyi István, )

Figyelmébe ajánljuk