Ungár Péter: az LMP minden parlamenti eszközt fel fog használni az erdőirtás megakadályozására

  • narancs.hu
  • 2022. augusztus 9.

Belpol

Magabiztos kijelentése szerint a párt felkészült arra, hogy megakadályozzák az erdőirtást.

Az Agrárminisztérium előtt tartott sajtótájékoztatót Ungár Péter, az LMP-s országgyűlési képviselője kedd délelőtt, hogy tiltakozzon a kormány rendelete ellen, amely megengedi a védett területeken a fakitermelést. Az eseményre magával vitt demonstratíve egy tuskót is, amelybe hogy világos legyen az üzenet, egy narancssárga, Fidesz feliratú fejsze volt beleállítva.

A Vigadó előtt egy építkezés hangzavarában tartott sajtótájékoztatón elhangzott a politikustól, hogy minden parlamenti eszközt fel fog használni a párt ahhoz, hogy megakadályozza az erdőirtásokat.

Mindemellett pénteken fél 6-kor tüntetni fognak a Kossuth téren. Ungár azt kérte, menjenek el minél többen tiltakozni.

Ungár közlése szerint az LMP felkészült arra, hogy megakadályozzák az erdőirtást.

Schmuck Erzsébet, az LMP társelnöke hétfőn azt közölte, hogy az Alkotmánybíróságon támadják meg a fakitermelésre vonatkozó kormányrendeletet. Schmuck azt mondta, a napokban megjelent kormányrendelet felold mindenfajta korlátozást, így gyakorlatilag még a természetvédelmi területeket is tarra lehet vágni, mert megváltoztatja a fakitermelés szabályait azért, hogy télire legyen elég tűzifa.

(Facebook/Ungár Péter)

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk