Ungár Péter megújítja a magyar politikát, ő tudja, mi a Fidesz ellenszere

  • narancs.hu
  • 2018. augusztus 27.

Belpol

Meg is írta a saját portáljára.

Meglehetősen hosszú írást tett közzé Ungár Péter az Azonnalin, amelyben leírja, hogy szerinte hogyan kellene politizálnia az ellenzéknek. Az Azonnaliról érdemes tudni, hogy Ungár Péter május végén bevásárolta magát a lapba, így ő lett a többségi tulajdonos.

Az írásban arról értekezik az LMP képviselője, hogy szerinte az igazi probléma, hogy az ellenzék még mindig nem a választási kudarc okait keresi, hanem a kudarcot magyarázza. Szerinte a kormány rendet és határozottságot, az ellenzék káoszt mutatott, és a migrációs kampányra se reagált jól. Ungár úgy véli, migrációügyben nem szégyen a Fidesszel egyetérteni.

false

 

Fotó: YouTube/Atv

„A jelenlegi ellenzék többsége lassan húsz éve nem tud mást mondani, mint, hogy le kell győzni Orbánt. Ez az egyetlen mondat a politikai ajánlat. Nem is akarja elmondani, hogy miért, nem is akar érvelni mellette, mert meggyőződése, hogy erre nincs is szükség” – írja Ungár, aki olyan jelentős kijelentéseket is tesz, mint hogy „ki kell mondani, hogy a 2018-at megelőző mondások már nem működnek. Ahogy a jelenlegi ellenzéki pártstruktúra sem”.

Aztán programot is hirdet: „Elismerem: odáig eljutni, hogy meg kell újítani az ellenzéki politizálást, nem nagy teljesítmény, bár megjegyzem, ez is kevés ellenzéki politikusnak sikerült. Ezért megpróbálok továbblépni, és arra is választ adni, hogy mivel lehet kitörni a Fidesz szabta keretekből, mivel lehet meglepni a Fideszt.

A válasza pedig a mértékletesség és az új gondolat: „Újat kell mondani, akár úgy is, hogy szembemegyünk saját média-értelmiségünk, a duruzsoló osztály elvárásaival.”

Figyelmébe ajánljuk