Vagyonnyilatkozati eljárást indítottak Czeglédy Csaba ellen

szerző
Narancs.hu/MTI
publikálva
2017. szept. 12., 17:55
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

A politikus még mindig nem mondott le képviselői mandátumáról.

A szombathelyi önkormányzat jogi és társadalmi kapcsolatok bizottsága vagyonnyilatkozati eljárást indított a költségvetési csalás gyanújával előzetes letartóztatásban lévő Czeglédy Csabával, az MSZP-DK-Együtt-frakció önkormányzati képviselőjével szemben – idézi az MTI a bizottság elnökének, Takátsné Tenki Máriának a mai sajtótájékoztatón elhangzott szavait.

Hogy miről is szól a Czeglédy-ügy, azt alábbi cikkünkből részletesen megtudhatják.

We love money! – A Czeglédy-ügy háttere

Minden eddiginél részletesebben tárjuk fel nyilvános információk alapján az ún. Czeglédy-ügyben érintett cégek működését. Az I Love Diákmunka nevű ernyőszervezet árnyékában különös alakok tűnnek fel, milliárdok tűnnek el. És van egy letartóztatott szocialista politikus.

Takátsné elmondta: az eljárást Balassa Péter (Jobbik) kezdeményezte, miután a sajtóból értesült arról – ügyészi nyilatkozat alapján –, hogy a Czeglédy Csaba nevén lévő széfben befektetési aranyat találtak és foglaltak le. A bizottság zárt ülésen tárgyalta az ügyet és arról határozott, hogy egyetért a vagyonnyilatkozati eljárással, és felkérte Takátsnét, kérjen információt a Csongrád Megyei Főügyészségtől arról, hogy Czeglédy Csaba magánszemélyként vagy ügyvédként, esetleg természetes személy vagy jogi személy meghatalmazottjaként járt-e el a széf megnyitásakor.

A sajtótájékoztatón Lendvai Ferenc, a Fidesz-KDNP szombathelyi önkormányzati frakciójának vezetője ismételten felszólította Czeglédy Csabát, hogy mondjon le képviselői mandátumáról. A polgármesternek nincs jogi alapja arra, hogy a képviselő mandátumát visszavonja, azt a képviselőnek kellene visszaadni, ám ez eddig nem történt meg.

szerző
Narancs.hu/MTI
publikálva
2017. szept. 12., 17:55
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
  1. 1
    galambocskám
    2017. szeptember 12., kedd 20:08
    Piros szekfű szarkaláb,

    jó ember a porkoláb!

Komment írásához vagy regisztrálj

Legfrissebb Narancs

Sinkó Eszter és Kincses Gyula
Mi várható az egészségügyben?
Harc a független bíráskodásért
Interjú a lengyel ombudsmannal
Horváth Viktor író
Tankom – könyv 68-ról
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

best of Narancs

Narancs vélemény

Kis-Magyarország

Kultúra