Választási csalást kiált a Jobbik

szerző
Narancs.hu/MTI
publikálva
2018. júl. 16., 14:25
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

A Jobbik szerint a cigányság ismét választási csalás áldozatává vált.

Ma Magyarországon egyetlenegy olyan nemzetiség van, amelyik megvásárolható, ez a cigányság, és egyetlenegy olyan politikai párt van, amely él is rendszeresen ezzel a lehetőséggel, ez pedig a Fidesz – jelentette ki a miskolci időközi voksolásról szólva hétfői budapesti sajtótájékoztatóján Jakab Péter, a Jobbik országgyűlési képviselője.

A politikus szomorúnak nevezte, hogy az utóbbi években „az erkölcsi vesztes általában a politikai győztes”, megjegyezve, ez a kampány ízelítőt adott abból, mire számíthatunk jövőre, az önkormányzati választás előtt. Jöhetnek majd a kamujelöltek, a vesztegetési kísérletek, jöhetnek ismét a karaktergyilkos lejárató kampányok, és persze a szavazás napján megindulhatnak a transzportok – tette hozzá.

A honatya rámutatott: sajtóhírek szerint vasárnap szervezetten vittek szavazókat, akik ellenételezést is kaptak a voksolásért; bár a két hír közül csak az előbbit erősítették meg saját helyi forrásaik.

Az eredményekből a képviselő szerint az is kiolvasható, hogy a Fidesz azokban a körzetekben nyert „brutális mértékben”, ahol romák laknak, ha ezeket nem számítanák, nagyon szoros eredmény született volna Miskolcon.

Jakab Péter alig egy hónappal, vélhetőleg minden idők legerősebb hazai szűzbeszédével indított a Parlamentben, amikor így kezdte „A lopott pénz visszajár, ugye?” című parlamenti interpellációját: Bevallom őszintén, kicsit meg vagyok szeppenve, isten bizony, ennyi bűnöző előtt én még életemben nem beszéltem.

Kövér László házelnök kikapcsolta a renitens képviselő mikrofonját, és feltűnően modortalannak és ostobának minősítette a hozzászólást. Figyelmeztette is: „Válogassa meg a szavait, mert nem a kocsmában van a jobbikos haverjai között.”

szerző
Narancs.hu/MTI
publikálva
2018. júl. 16., 14:25
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 4
  Kovacs
  2018. július 17., kedd 14:27
  Minden szavazó (párttól függetlenül) miután leadta voksát, kapjon egységesen 10 000 forintot. Ezzel véget érne a "cigány szavazók" választási csalásokkal való seftelési gyanúsítgatása. Ha nem megy másképp. Már pedig úgy néz ki, hogy ez egy sajátos kampányhagyomány, amiről nem akar senki leszokni. És akkor nincs "áldozat". Vagy ha van, akkor ez egy olyan pénzáldozat, amely megérné a pénzét.
 2. 3
  Kovacs
  2018. július 17., kedd 12:17
  2: Kövér azért kapcsolta ki a mikrofont "akkoriban", hogy nehogy egy szintén bűnöző döntse el, hogy ki a bűnöző. Csak a Fidesz-bűnöző foglalhat állást bűnözőügyben.

  Az online narancs elfelejtette újraolvasni, mit akar itt mondani tulajdonképpen. Az akkoriról meg az ekkoriról asszociálva jakabilag. Vagy az is lehet, hogy a saját "szüret" rovatát akarta saját anyaggal feltölteni. Ezen azonban még dolgoznia kell. "Szüretileg".
 3. 2
  rworse
  2018. július 17., kedd 11:04
  Na most, Kövér azért kapcsolta ki Jakab mikrofonját, mert cigányozott, vagy mert választásicsalásozott?
 4. 1
  Pasinszki
  2018. július 16., hétfő 16:34
  Bár epp a demokrácia fölszámolása zajlik, azért egy ellenzéki laptól zokon veszem a paternalista fogalmakat. Az "országgyűlési képviselő" szónak lehet szinonimája holmi Vajna-újságban a "honatya" szó, de egy demokráciáért küzdő lapnál legföljebb a "követ" szót tudom erre elfogadni.

Komment írásához vagy regisztrálj

Legfrissebb Narancs

A takarító
Nyerges Zsolt simicskátlanít
Biztosok, megbízottak özöne
Orbán hálózata
Csillag István írása
Miért jó, hogy jön a BMW?
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

best of Narancs

Narancs vélemény

Kis-Magyarország

Kultúra