Vizsgálatott indított a GVH két Elf Bart forgalmazó szlovák céggel szemben

  • narancs.hu
  • 2022. június 28.

Belpol

Tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat gyanúja miatt. 

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) vizsgálatot indított két, Elf Bar elektromos cigarettákat forgalmazó szlovák céggel szemben, mivel feltehetően tisztességtelenül hirdetik a terméket a magyar fogyasztóknak – közölte a GVH.

Az ELF BAR VAPE - Bensons Europe s.r.o. és a Vaper s.r.o. cégek valószínűleg tisztességtelenül forgalmaznak különböző típusú elektromos cigarettákat – köztük Elf Bart – a magyar fogyasztók számára. A cégek ugyanis weboldalukon vélhetően azt a hamis benyomást keltik, hogy a termékek jogszerűen forgalmazhatóak – annak ellenére, hogy mind a nikotint tartalmazó elektronikus cigaretták, mind a nikotinmentes dohányzást imitáló elektronikus eszközök ízesített változatainak forgalmazása és távértékesítése Magyarországon tiltott.

„Ez tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatnak minősülhet a hazai fogyasztókkal szemben, mivel a vásárlók a cégek honlapjai alapján tévesen legálisan árusíthatónak gondolhatják a termékeket. A versenyfelügyeleti eljárások megindítása nem jelenti annak kimondását, hogy a vállalkozások a jogsértést elkövették. Az eljárások a tények tisztázására és ezen keresztül a feltételezett jogsértések bizonyítására irányulnak. Az eljárások lefolytatására biztosított időtartam három hónap, amely indokolt esetben két alkalommal, egyenként legfeljebb két hónappal meghosszabbítható” – közölte a GVH. 

Az Elf Barról kedden jelentetett meg cikket a Narancs.hu. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk