Závecz: Május óta egymillió szavazót vesztett a Fidesz

  • narancs.hu
  • 2022. november 25.

Belpol

Az ellenzéki pártoknak viszont nem sikerült számottevően erősödniük. 

Májusban az emberek 46 százaléka támogatta a Fideszt, ami a párt történetének legmagasabb támogatottsága volt. Azonban szeptemberre ez a szám 37, mostanra pedig 33 százalékra csökkent, ami azt jelenti, hogy egymillió szavazó pártolt el a Fidesztől – derül ki a ZRI Závecz Research Intézer kutatásából, amit a 24.hu közölt. 

A pártnélküliek csoportja 20-ról 30 százalékra nőtt, az ellenzéki pártok nem tudták számottevően növelni a támogatottságukat. A Demokratikus Koalíció májusban 9, most 11 százalékon áll, a Mi Hazánk, az LMP és az MKKP is javított egy-egy százalékot, a többi ellenzéki párt népszerűsége stagnál vagy csökken. 

A Fidesz csökkenése nyáron főleg az alapfokú végzettségűek és szakmunkások körében következett be, ez a tendencia leginkább a kis-közepes városokban volt tapasztalható. Szeptemberben a harminc év alattiak 35 százaléka támogatta a kormánypártot, most viszont csak a 25 százaléka. Májusban az emberek 52, szeptemberben 62, novemberben pedig 71 százaléka vélekedett úgy, hogy rossz irányba haladnak a dolgok az országban. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk