Egyre jobb lesz a Tv2: piramisjáték szervezéséért jogerősen elítélték a Tények új műsorvezetőjét

  • narancs.hu
  • 2017. augusztus 21.

Bűn

20 milliót szedtek el hiszékeny emberektől.

A 24.hu egyik olvasója hívta fel a figyelmet, hogy a Tv2 új arca, Szentpéteri Eszter korábban törvénytelen piramisjáték szervezésében vett részt, amiért a bíróság jogerősen el is marasztalta. A korábban a köztévénél (ő csinálta a migránsozással teli Egyperces Híradókat) és a Hír Tv-nél dolgozott, de volt wannabe-fitneszmodell is. A 24.hu egyik olvasójának hála, most azt is megtudtuk, hogy Szentpéteri a Humán Club Egyesület (HCE) által működtetett piramisjáték szervezésében vett részt (az egész ügyről részletesen olvashatnak a HVG-nek köszönhetően): a szervezők hiszékeny embereket csaptak be, s milliókat kerestek rajtuk, Szentpéteri Eszter például legalább 20 milliót. Ahogy a legtöbb ilyen piramisjáték esetében, itt is csupán a kitalálók és az első pár befizető járhatott jól, a többiek csak a pénzüket veszítették el.

Szentpéteri Eszter, még a köztévében

Szentpéteri Eszter, még a köztévében

Fotó: MTVA/Zih Zsolt

Maga az ügy egyébként nagyon érdekes, ha van idejük, erősen javasolt elolvasni a haon.hu 2008-as cikkét is, mert kiderül belőle, hogy a nyomozókat is dilemma elé állította az ügy: a piramisjáték működtetésében ugyanis annyian vettek részt (több mint 1200 ember), hogy egy szimpla tárgyalóteremben lehetetlen lett volna lefolytatni a tárgyalást, ha mindenkit megvádolnak és beidéznek. Ám végül úgy oldották meg, hogy 1100 gyanúsított csak ügyészi megrovást kapott, nem kellett megjelenniük a bíróságon. Nem így Szentpéterinek, aki az éveken át zajló ügy 59. rendű vádlottja volt, és végül bírói megrovásban részesült tettéért.

A 24.hu kíváncsi volt, hogy a Tv2-nél tudtak-e Szentpéteri piramisszervezői múltjáról, és nem problémás-e a műsor szempontjából, ha ilyen embereket szerződtetnek le. Fürst-Borsos Ádám, a Tv2 hírigazgatóságának kommunikációs menedzsere azt mondta: „(…) Szentpéteri Eszter leszerződtetése is szakmai szempontok alapján történt.” Ám mindebből nem derült ki, tudtak-e az új képernyős által elkövetett megkárosításokról.

Figyelmébe ajánljuk