Büntetőeljárás indult M. Richárd börtönkórházi kezelése miatt

  • narancs.hu
  • 2022. május 13.

Bűn

Foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt nyomoznak.

Büntetőeljárást indított az ügyészség M. Richárd ügyében, miután a Dózsa György úti baleset miatt három és fél év fogházra ítélt férfi jogi képviselője feljelentést tett az év elején azért, mert az akkor még börtönben tartózkodó ügyfele szerinte nem részesült megfelelő egészségügyi ellátásban a tavaly decemberi sztrókja után.

Foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt nyomoznak, de még nincs gyanúsított az ügyben. - erősítette meg a hírt a 24.hu-nak a Központi Nyomozó Főügyészséget.

Jován László ügyvéd a portálnak korábban azt nyilatkozta: „M. Richárd az első sztrókja után még azt mondták az orvosok, hogy jó esélye van arra, hogy teljesen felépüljön. Ha szakszerű kezelést kapott volna, ez a haláleset nem következik be. A vesztegetési perben, amelyikben én képviseltem, készült egy szakértői vélemény, amely alapján egyértelműen felépült volna, ha időben és szakszerűen kezelik.”

Korábban a férfit négy év fogházra ítélte első fokon és véglegesen eltiltotta a járművezetéstől halálos közúti baleset gondatlan okozása, valamint egy 2015-ös ügyben garázdaság és könnyű testi sértés miatt a Pesti Központi Kerületi Bíróság. Richárdot a baleset előtt évekkel az ugyancsak elhíresült kecskeméti maffiaperben is elítélték. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk