„Hátulról a mellemet is fogdosta” – Szexuális zaklatásért jelentette fel Tyukod polgármesterét egy hivatali dolgozó

  • narancs.hu
  • 2017. október 15.

Bűn

Az anyakönyvvezető szerint Czibere József folyamatosan zaklatta a polgármesteri hivatal női alkalmazottait.

A tyukodi önkormányzat anyakönyvvezetője beszélt arról az RTL Klub híradójának, hogy a polgármester zaklatja a hivatal női dolgozóit. Németh Pálma szerint Czibere József hónapokon át fenyegette azzal, hogy őt és a helyi óvodában dolgozó lányát is kirúghatja. A nő elmesélt egy egészen elképesztő esetet, amely során – legalábbis az elmondása szerint – a polgármester egyszer megjelent az irodájában, odalépett hozzá, majd elkezdte fogdosni. „Odalépett hozzám, megfogta a jobb karomat, a lábamhoz dugta a lábát, elkezdte ott dörzsölni, a vállamra rakta előbb a kezét, utána a hátamat és hátulról a mellemet is fogdosta. Az volt a szerencsém, hogy nem sokkal később bejött az egyik kolléganőm” – mesélte az anyakönyvvezető.

Németh Pálma úgy tudja, hogy nem csupán nála, hanem már másoknál is próbálkozott a polgármester, de azok az áldozatok inkább elmentek a hivatalból, a nyilvánosságot sem merték vállalni. Az anyakönyvvezető nem akar felmondani, szerinte nem az ő hibája a kialakult helyzet, illetve férje halála után a 3 éves kislányát a helyi óvodában egy jó pedagógus kezeli, és a nagyobbik lányának is ott volt munkája.

Az esetről az anyakönyvvezető még elmondta, hogy teljesen rákattant a polgármester, „mint egy őrült vadkan”, de mára már megszűnt a zaklatás, a településvezető hozzá se szól, ha valami feladat van, akkor is csak üzen. Ez minden bizonnyal annak is köszönhető, hogy Németh Pálma feljelentést tett a rendőrségen, mint mondta: „(…) magam miatt, a gyerekem miatt, a családom becsülete miatt úgy érzem, ezt nőként fel kellett vállalni, ez nem mehet így tovább”.

Figyelmébe ajánljuk