Szikora János cáfol: nem igazak a vádak, bosszúállásról lehet szó

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. nov. 10., 20:40
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

A szexuális zaklatás és a hatalommal való visszaélés minden formáját elutasítja.

Ahogy azt tegnap mi is megírtuk, Kátai István színész azt állította az ATV-ben, hogy évekkel ezelőtt a rendező fogdosott egy színészhallgatót. Kátai az ATV Egyenes beszéd című műsorában beszélt erről: elmondása szerint az eseményeknek több szemtanúja volt, de az általa ismert lány kérte, hogy ne nevezzék meg a műsorban. A színész azt is hozzátette, hogy más, hasonló esetekről is tud.

Erre ma Szikora János közleményben reagált: szerinte amit Kátai állít, soha nem történt meg, ilyen jelenetnek ő soha nem volt a szereplője, szexuális zaklatás, hatalommal való visszaélés nem történt. „A szexuális zaklatás és a hatalommal való visszaélés minden formáját mélységesen elítélem, és fontosnak tartom, hogy mielőbb megtaláljuk üldözésének megfelelő törvényes kereteit.”

Megjegyzi: „Kátai István jelenlegi Facebookján ez a titulus áll: Kátai István színész, Vörösmarty Színház. Ezúton kijelentem, hogy Kátai István soha nem volt a Vörösmarty Színház színésze, ő a Vörösmarty Színház büfése volt, amely szerződését összeférhetetlen, botrányos magaviselete miatt 2016. december 14-én december 31-i hatállyal megszüntettem. Ezt követően több tanú egybehangzó állítása szerint a büfében számos alkalommal ezt kiabálta: »Ezt meg fogom bosszulni!  Ezt nem viszi el szárazon!«”

Szikora azzal zárja közleményét, hogy „megengedhetetlennek tartom, hogy valaki büntetlenül, a bosszúállás szándékával a valóságot ilyen módon eltorzítsa!”.

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. nov. 10., 20:40
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 89
  rworse
  2017. november 12., 20:46
  Az esetlegesen kommentelni ideszokó Pendragont persze hasonló ignorációval és aktív meghazudtolással fogom kezelni, mint a húsgyuricát és a grrreselyűt.
 2. 88
  rworse
  2017. november 12., 20:43
  Kovacs, kivételképpen

  Részemről lásd:
  "Affenye se gondútta volna, hogy a Narancs "fórumán" valaha is ilyesmiket fogok elemezgetni. :)
  Dedó."

  Valóban sose akartam volna ide érkezni - de még ennek a tizedéhez se. De ha mondjuk Kovacsként hibáztatsz, vagy én hibáztatom magam, akkor ez elég közel áll az abúzus esetek áldozathibáztatásához, áldozat-önhibáztatásához. :)
 3. 87
  rworse
  2017. november 12., 20:38
  reuters, 80

  No igen, igen, mindazonáltal a "színész-büfés" is arra hivatkozott, hogy ugyebár Szikora esetében is jónéhány egyéb esetről tudni. Valaki tehát itt is hazudik, addig, amíg vagy a "színész-büfés" ismeri be, hogy ő inszinuált, vagy Szikora ismeri be, hogy szokott abuzálni.
 4. 86
  Kovacs
  2017. november 12., 20:33
  81 és 82 Szégyelljétek magatokat kompletten és oda-vissza. Komolyan beszélek.
  83 és 84 Most odajutottatok, amikor reagáltok, és ahogy reagáltok, ahova gondolom nem akartatok megérkezni. Még mindig komolyan beszélek.
 5. 85
  rworse
  2017. november 12., 20:32
  Még annyit a viszonyokhoz, azért se valószínűsítem egyelőre, hogy a Pendragon a tiszavirággal lenne azonos, mert azért van egy érzékelhető különbség köztük. A tiszavirág inkább feminin, a Pendragon inkább maszkulin vonásokat mutat(ott). A tiszavirág nem nagyon merészkedett olyan aktív, alfahím agresszivitásba, amibe a Pendragon eleve, kezdettől. Pendragonról bizonyos nsonline-os trollok jutnak eszembe - és persze afféle kuruc.infós típusú törzsközönség, ott az ilyesmi az establishment része.
  De lehet, hogy mindez csak szerepjáték.
  Affenye se gondútta volna, hogy a Narancs "fórumán" valaha is ilyesmiket fogok elemezgetni. :)
  Dedó.
 6. 84
  rworse
  2017. november 12., 20:23
  Hehe, a húsgyurica megint átment médiaegyensúlyi mártíriumba. Ezen nem csodálkozom, ismerjük ezt tőle (is). De azon kicsit csodálkozom, hogy automatice nyugtatgatja veszprémi kézilabdaügyekben a Pendragont, mintha tudná valahonnan, hogy a Pendragont ez érdekli, a Pendragon ebben benne van.
  "Csak azért írtam le, hogy ne idegesítsd magad a továbbiakban, az idei évadot valószínűleg föladták."
  Honnan tudja a húsgyurica, hogy a Pendragon eddig idegesítette magát veszprémi kézilabdaügyekben? Honnan tudja a húsgyurica, hogy Pendragonnak van valami fogalma aktuális vagy korábbi veszprémi kézilabdázók ügyeiről?
  A húsgyuricának miért alakul a hangvétele, a tematikája a Pendragonnal való beszédkor éppen olyanná, mint a tiszavirággal (columbofeleség?) való beszédkor?
  Hehe.

  Ha már ennyire off:
  Nem mellesleg, én is Palmarssont választottam volna - ha lett volna választási lehetősége a vezetőségnek, aminthogy nem volt, hiszen Nagy László szent tehén itt, amióta óriási állami pénzeken hazahoztuk, amiért is nem megrendszabályozható a sportszerűtlen életmódja miatt, amit a jelek szerint Vranjes is kénytelen tudomásul venni. Vagy csak a zsoldos Palmarsson talált ürügyet, hogy távozhasson.
  Lékai mellett egyébként van egyenrangúnak szánt irányító, csak Lékai az utóbbi egy(-két) évben váratlan módon fejlődött, kiemelkedett, ezért aztán nagyobb teher hárul rá, mint eredetileg gondolható volt.
  Ennyit a Szikora-ügyről.
 7. 83
  yoyo
  2017. november 12., 20:17
  A troll fontos jellemzője továbbá, hogy visszaél a helyzettel, olyan módon kommunikál másokkal, ahogy szemtől szemben nem tenné.
  Mondok egy példát. Bayer Zsolt nem álnéven, avatar mögé bújva folytatja közírói tevékenységét, mégis trollszerű, ahogy a békés családapa átvedlik förtelmes uszítóba.
  Békés civil aktivisták vérükön és taknyukon való kirángatására szólít fel, máskor egy Zagyva nevű szélsőjobbost ábrázolja pincepadlón, kövek alatt lapuló férgekhez.
  Nos, mérget vehet bárki, hogy Bayer vér, takony és rángatás nélkül, kifogástalan modorban beszélne a békés civil aktivistával, ha személyesen állna vele szemben, és még ennél is biztosabbak lehetünk abban, hogy Zagyva György Gyula jelenlétében még csak burkolt célzást se tenne a férgekkel való hasonlatosságra.
  Mégpedig azért nem, mert Bayer, amikor nem a fidesz kommunikációs barlangi trolljaként hőbörög, akkor meglehetősen visszafogott, hétköznapi figura, aki senkit nem ordít le, nem cigányállatozza roma honfitársait, és ha valaki egy Magyar Naranccsal a kezében várja a villamost, nem hazaáruló, sorosbérencezi le.
  Mérget merek venni arra, hogy Gyurica úr a kommentjeibe ágyazott válogatott sértéseit, becsmérlő szavait hétköznapi valóságában jóval visszafogottabban alkalmazza. És nemcsak a Zagyva Gyulát nem férgezné, de ha esetleg összesodorná az élet Sárosdi Lillával, a nyakam rá, hogy nem nevezné se picsának, se luvnyának.
 8. 82
  Pendragon
  2017. november 12., 20:08
  Helló, Gyurica!
  Márpedig troll a majomfejű, ritka undorító troll, de ezen nem veszünk össze. Fantasztikus, ahogy a sokadik off-topic ideokádása és provokációja után (közepette) azon sajnálkozik, hogy túl kevés hozzászólás foglalkozik a cikk tartalmával. Az erkölcsi fogyatékosság groteszk példája ez a nick, de túlzás lenne monográfiát írni róla. Erkölcsileg és szellemileg is emblematikus ugyanakkor, hogy a Schilling-Sárosdi-féle közéleti attrakció legvehemensebb védelmezője a majom. Persze, ahogy tőle telik - rikácsol, mutogat, ágakat és köveket hajigál.
 9. 81
  húsleves
  2017. november 12., 19:32
  @Pendragon
  *
  Lékai eddig bírta. Most vált világossá, miért volna szükség Pálmarssonra. Ha igaz a pletyka, a Nagy Lászlóval való konfliktusa miatt engedték el. Én a vezetés helyében Pálmarssont választottam volna. Kívülről okosan persze, mert nem ismerek minden részletet. Ami biztos: egyetlen irányítóval nem lehet sorozatban nyerni. Mindegy, nem az én gondom. Csak azért írtam le, hogy ne idegesítsd magad a továbbiakban, az idei évadot valószínűleg föladták.
  *
  „Ontopik”: szerintem az ürge nem troll. Vagyis az én definícióm értelmében a trollnak két főismérve van. Az egyik: a troll nem pusztán személyeskedik, nem csupán arra törekszik, hogy kinyírjon, provokáljon valakit, hanem az egész fórumot rombolja szét (vannak rá technikai megoldások). Na most, ez az ember az imbecillis „verseivel”, az infantilis pimaszkodásival nem akadályozza például azt, hogy megtaláljuk egymás hozzászólásait, ha akarjuk. A másik: a troll tudja magáról, hogy troll, amennyiben a puszta rombolás a célja. Ennek az ürgének viszont szent meggyőződése, hogy ő marhára szellemes. Már, hogy nem az? Nem, de nem azért, mert troll, hanem azért, mert ennyire futja.
  Mondok egy példát, „rólad” írta: „tollsárkány legenda” (54). Miközben azt állítja rólad, hogy troll vagy. Vagyis ha szellemes volna, így írná: „trollsárkány legenda”, esetleg (szájbarágósan) „t(r)ollsárkány legenda”.
  De ennyire már nem tellett.

  Nem troll a manus, hanem falka-nagyharcos. Olyan, mint a többi. Meggyőződésük: a MaNcs fóruma kizárólag a „mancsosok” fóruma. Tőlem többször megkérdezték: „mit keresel itt?”, méghozzá őszinte elképedéssel kérdezték.
  Tehát ez a fazon is CSAK azon igyekszik, hogy kiűzze a „mancsos” falkából a betolakodó ellenséget. Ez nem trollkodás. Nem is tudom, minek nevezzem. Politikai harcoskodás?

 10. 80
  reuters
  2017. november 12., 19:06
  még, ha az utolsó szóig is igaz lenne, amit a színész-büfés mond (más nevében), akkor sem kellene egy hülye bepróbálkozást összemosni a valós abúzussal, mert nagyon nem ugyanaz a kettő...ez nem egy zárt autó volt, nem egy bezárt szoba, hanem egy nyitott színházi büfé, és aki járt már színházi büfében az el tudja képzelni, hogy ott még egy fidesz kongresszusnál is jobb a hangulat

Komment írásához vagy regisztrálj

Legfrissebb Narancs

Honvédkórház – 2018
Emberi alatti állapotok
Devizahitelesek
Válság után, válság előtt
Interjúk
Zsiday Viktor, Bárdos Deák Ági
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

Kultúra

még több Kultúra...

Narancs

Vélemény

még több Vélemény...