Falus András szerint újra szükség lenne a maszkhordásra a zárt terekben

  • narancs.hu
  • 2022. augusztus 4.

Élet + Mód

Már most itt van az őszre várt felfutás.

Falus András immunológus, egyetemi tanár a Népszavának nyilatkozott a koronavírus-esetszámok felfutása kapcsán.

Kiemelte, hogy meggyőződése:

el kellene rendelni zárt térben a maszkhasználatot.

A szerdán közzétett fertőzöttségi adatok ugyanis azt mutatják, hogy egy hét alatt szint megduplázódtak az értékek: az elmúlt héten ugyanis összesen 96-an veszítették életüket koronavírusban, és 1593-an vannak kórházban. A mostanihoz hasonló számokat legutóbb az ötödik hullám lefelé tartó időszakában lehetett látni - hangsúlyozzák.

Falus András szerint az emelkedést oka egyrészt a koronavírus omikron BA.5 alvariánsának megjelenése, amelyre az oltás csak korlátozott mértékben hat; emellett az emberek is megunták az óvatosságot és elfeledkeztek a védekezésről. Hozzátette azt is, hogy hiába van már most itt az őszre várt felfutás, a kormányzat nem kíván lépéseket tenni a vírus terjedésének megállítására. 

Ennek elmndása szerint súlyos következménye lehet:

Minél több ember fertőződik meg, annál nagyobb a valószínűsége, hogy olyanok is elkapják a betegséget, akik erre rosszul reagálnak.

Falus András azt javasolja, hogy az is adassa be az emlékeztető oltást, aki már háromszor-négyszer beoltotta magát, az adassa be az ismétlő oltást, az ugyanis a betegség súlyos következményeitől megvéd.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk