Nem vicc: vannak olyan szülők, akik Kopasznak és Betyárnak akarják elnevezni a gyereküket

  • - gera -
  • 2017. június 9.

Élet + Mód

Volt, aki még Orbán Viktorig is elment, mert nem jött össze az áhított utónév.

Szinte minden évben óriási visszhangot vált ki az új engedélyezhető utónevek listája: sokan csak nevetnek egyet, sokan viszont bosszankodnak, hogy milyen furcsa neveket adnak egyes szülők a gyereküknek. A friss Magyar Narancsban utánanézünk, hogyan lehet új utónevet kérvényezni, kik és mi alapján döntik el, hívhatjuk-e Kopasznak vagy Betyárnak a fiunkat, és azt is megtudhatják, melyek jelenleg az igazán trendi nevek. Ajánlóként jöjjön most egy kis részlet arról, hogyan fogadják a szülők, ha kiderül, hogy nem jött össze a hőn áhított név:

„Van, aki elfogadja, sőt, olyan is van, aki örül neki, mert a nevet csak a házastársa akarta. De vannak olyanok is, akik levelet írnak, volt, aki az ombudsmanhoz fordult, bíróságra ment, vagy az MTA elnökénél tett panaszt, de Orbán Viktornak is írtak már segítségkérő levelet” – árulja el Raátz Judit, az MTA Nyelvtudományi Intézetének munkatársa.

false

 

Fotó: Europress Fotóügynökség

A csütörtöktől kapható lapban olvasható cikkünkből az is kiderül továbbá, hogy micsoda bonyodalmat okozott Néró, de arra is fény derül, miért lett elfogadott név a Frodó.

Figyelmébe ajánljuk