Steiner Kristóf hét éve hagyta el Magyarországot, és nincs honvágya

  • narancs.hu
  • 2016. augusztus 17.

Élet + Mód

Ízelítő a magyar nyilvánosság egyik leginkább zavarba ejtő figurájával készült interjúnkból.

„Pár nap után erős honvágyat érzek Tel-Aviv iránt, míg Budapestre nem szoktam visszavágyni. A gyökereim itt vannak, és hálás vagyok azért a figyelemért, amit itt kapok, de most elég kemény kihívás hetekig itt lenni” – mondja Steiner Kristóf, akivel a bulvármédiáról, a tel-avivi hétköznapokról és a szabadtéri szexpózokról is beszélget a friss Narancsban Pálos Máté. Ebből ajánlunk egy részletet.

Magyar Narancs: Az egyik első híres ember voltál, aki coming outolt. Hogyan változott szerinted itthon a melegek megítélése, amióta kiköltöztél?

Steiner Kristóf: Szerintem sokat változott pozitív irányba, egyre többen vannak a Pride-on, óriáscégek is csatlakoznak a Nyitottak vagyunk mozgalomhoz.

MN: Követed, hogy vezető magyar politikusok ehhez képest hogyan nyilatkoznak ebben a témában?

SK: Persze, és nagyon szomorúnak tartom. Nagyon nehéz a világban bármilyen politikai vezetéssel azonosulni. Izraelben narancssárga útlevelem van, mint a palesztinoknak, nem is szavazhatok, de ezt megkönnyebbülésnek élem meg. Legalább nem kell elköteleződnöm egyik oldal mellett sem.

MN: Itthon viszont szavazhatsz. Élsz ezzel a lehetőséggel?

SK: Bevallom, nem. Egyszer egy politikai párt meg akart nyerni magának, hogy induljak el, de arra is nemet mondtam.

A nyomtatott Magyar Narancsból nyilván kiderül az is, melyik volt az említett párt, és milyen pártot támogatna szívesen Steiner Kristóf.

Figyelmébe ajánljuk