Reggelire DiCaprio, ebédre Bond – 5 nagy cápás pillanat

  • narancs.hu
  • 2016. július 4.

Fekete Lyuk

Az ember strandra jár – a cápa pedig moziba. Saját filmjei mellett bármiféle műfajban képes megjelenni egy méretes hátúszó: ezekből szedtük össze örök kedvenceinket.

1. James Bond – A magányos ügynök

A 007-es ügynök nem először találkozik a vizek csúcsragadozójával, de a legjobb randevú A magányos ügynökben sikerült a 80-as évek végén, amikor Timothy Dalton (a legkevésbé kedvelt Bond) bevágja az egyik rosszarcút kétmillió dollár kíséretében a nagy fehér mellé.

2. Némó nyomában

A Pixar vizes ínyencségében feltűnő cápa akkora, mint egy tank, és a Bruce névre hallgat, ahogy Spielberg 75-ös klasszikusának forgatása közben a műcápát nevezte a stáb (a rendező ügyvédje nyomán). Aki ráadásul (kisebb cápapajtásaival együtt) elvi vegetáriánus. Ám elég egyetlen csepp vér...

3. A part

Beszélő cápa szimbolikussá hízott küzdelemben DiCapiróval? Oké, persze, jöhet!

4. Amerika Kommandó: Világrendőrség

Az atomszakértő Hans Blix el akarja (egy csúnya jelentéssel, húha!) náspángolni a tébolyult Kim DzsongIlt, akinek viszont van egy házi cápája. És ne feledjük: a házi cápa mindig győz!

5. Zombi

Magasan a világ legjobb cápás jelenete egy nem cápás (hanem, ebben az eseteben: zombi)filmből. Cápa+zombi, felülmúlhatatlan páros, örök hála érte, óh, Lucio Fulci!

Figyelmébe ajánljuk