A Fidesz alelnöke a kamerába mondta, hogy azért fizetünk rekordmagas áfát, mert a kormány így védi meg a magyarok érdekeit

  • narancs.hu
  • 2017. szeptember 30.

Fekete Lyuk

Igen, Németh Szilárd volt az.

A Fidesz alelnöke péntek este az ATV Egyenes beszéd című műsorában durrogtatta a kormány menekültellenes propagandaüzeneteinek lebutított változatát. Kommentálta Navracsics Tibor uniós biztos azon pénteki kijelentéseit is, miszerint nincs is olyan, hogy Soros-terv, ez az egész csak a választási kampány része. Németh Szilárdnak párttársa megnyilvánulásáról az jutott eszébe, hogy szerinte Navracsics nem abban a világban él, amelyben ők, Brüsszelből másként látszik a magyar valóság. A Fidesz alelnöke végül azt üzente Navracsicsnak, hogy jöjjön el Magyarországra, és nézze meg, hogy mi megy itt, majd meghívta egy sétára, és a határ mellett együtt vizsgálhatják meg az ottani állapotokat.

Azért azt megnéznénk, amint a rezsi- és az uniós biztos együtt megfejtik a „Soros-terv” részleteit abból, hogy a határzár túloldalán – jó esetben – látnak néhány lézengő menekültet, de a 17 perces tömény migránsozás, sorosozás és hazudozás közben Németh Szilárdnak nem a Navracsicsnak címzett mondatai voltak a leghajmeresztőbbek. Amikor a politikus arról próbálta győzködni a műsorvezetőt és a nézőket, hogy az EU a magyar embereken verné le a menekültek betelepítésének költségeit – bár ilyenről szó sincs –, vagyis adót emeltetnének, kibökte: nincs semmi gond azzal, hogy nálunk 27 százalékos az áfa, mert ebből tették rendbe az államháztartást, és ez „a magyar emberek érdekeit szolgálta”. A kérdésre, hogy ez miként is szolgálta az emberek érdekeit, így reagált Németh Szilárd:

„Az a magyar államhoz megy be. Igen? Oké.”

Tehát, ha eddig még nem jöttünk volna rá: az unió legmagasabb általános forgalmiadó-kulcsa azért is jó nekünk, mert az államnak fizetjük. Köszönjük.

Orbán ezt nem köszöni meg: Navracsics mondja ki, hogy nincsen semmiféle Soros-terv

Szerinte kampányfogás a sorosozás. Navracsics Tibort, az Orbán-kormány korábbi külügyminiszterét, a három éve az Európai Bizottságba száműzött fideszes politikust kérdezte a Hír Tv arról, hogy téma-e a bizottságban Soros György. A válasz: nem, egyáltalán nem téma. És persze az sem igaz, amit a kormány állít, vagyis hogy a bizottság hajtana végre valamiféle „Soros-tervet”.

Figyelmébe ajánljuk