A kormány közvélemény-kutató cége kikutatta: a magyarok királyuknak szeretnék Orbán Viktort

  • narancs.hu
  • 2017. május 29.

Fekete Lyuk

Nagyon, nagyon népszerű a miniszterelnök!

Nem járja, hogy holmi közvélemény-kutató intézetek olyan kutatásokat publikáljanak, amelyek Orbán Viktor népszerűségének csökkenését mutatják! Miután a Vasárnapi Hírek megrendelésére készült felmérésben a Publicus Intézet kimutatta, hogy a kormányfő 5 hónap alatt 9 egységet vesztett a népszerűségéből (40 százalékon áll), gyorsan meg is jelent a Századvég kutatása, amelyből kiderül, hogy jöhet bármi, Orbán Viktor hihetetlenül népszerű politikus!

„A május 20. és 28. között felvett kutatásban részt vevők többsége (51 százaléka) Orbán Viktort látná a legszívesebben miniszterelnöki pozícióban, Botka Lászlót a válaszadók 22 százaléka jelölte meg. Vona Gábort, a Jobbik elnökét 9 százalék említette, és 13 százalék volt azok aránya, akik a felsorolt politikusok közül egyiket sem látnák szívesen kormányfőként” – írja a kormányközeli Századvég.

A végtelenül alapos kutatás kitér arra is, hogy „a választópolgárok többsége (53 százaléka) kevésbé szívesen választaná kormányfőnek Botka Lászlót, ha tudná róla, hogy ellenzi a magyar határon felépített kerítést”. Erre mondja a költő, hogy: azta!

Figyelmébe ajánljuk