Az MTI-nek ma fontosabb volt egy Horthy-szobor avatása, mint a felcsúti korrupcióellenes tüntetés

  • narancs.hu
  • 2017. május 20.

Fekete Lyuk

A demonstráció kapcsán csak egy szánalmas Fidesz-közleményre futotta. Leszóltak a pártközpontból?

Bőven lett volna ideje a Magyar Távirati Irodának közölni legalább egy aprócska hírt arról, hogy Felcsúton több száz ember tüntetett Orbán Viktor és Mészáros Lőrinc házánál, majd több ellenzéki párt vezető politikusa mondott beszédet a kisvasút központi megállójánál. A demonstráció délután kettőkor kezdődött, majd valamivel hat óra után ért véget, de az MTI-nél szombat estig csak egy sorosozó Fidesz-közleményt ért meg az esemény.

Arról bezzeg írtak, hogy szobrot állítottak Horthy Miklósnak a Fejér megyei Kálozon, a magántulajdonban levő Zichy–Széchenyi-kastély parkjában szombaton. A Magyarország egykori kormányzóját ábrázoló mellszobrot a kastély tulajdonosa fogadta be, mivel eredetileg a szobrot a szintén Fejér megyei Perkátán szerették volna felállítani, ám ott a helyiek tiltakozása miatt az önkormányzat visszavonta korábbi engedélyét.

false

 

Fotó: MTI

Ráadásul az is kiderült, hogy Zetényi-Csukás Ferenc, a Horthy Miklós Társaság elnöke a rendezvényen bejelentette: további szobrokat kívánnak állítani Horthy Miklósnak. Biztosan azok avatásán is ott lesz az MTI.

Figyelmébe ajánljuk