Bezárta az önkormányzati WC-be a Hír Tv riporterét Karcag fideszes polgármestere

  • narancs.hu
  • 2017. szeptember 30.

Fekete Lyuk

Nem akart nyilatkozni.

Már régóta szeretne egy interjút Karcag polgármesterétől a Hír Tv riportere, de folyamatosan lepattintják. Néhány napja Báthory Róbert az önkormányzat épületében próbálta volna szóra bírni Dobos László városvezetőt, aki a televízió munkatársára valamiért rázárta a mosdóajtót.

Dobos László (balra) épp kitünteti Varga Mihály minisztert

Dobos László (balra) épp kitünteti Varga Mihály minisztert

Fotó: MTI

Az először az Index által szemlézett, egészen szürreális sztorit Báthory mesélte el a Reflektor blognak. Mint elmondta: az eset előtt néhány nappal kért egy időpontot a polgármestertől, aki a titkárságán keresztül üzente az újságírónak, hogy csak a jövő héten tud személyesen válaszolni a kérdéseire. A Hír Tv munkatársa két témában kérdezte volna Dobos Lászlót: a milánói expó magyar pavilonjáról, a „sámándob” üzemeltetéséről, illetve a település egyik részének vízellátásáról. Végül Báthory a szerdai képviselő-testületi ülésre ment el Karcagra, és az önkormányzati épület mosdójában véletlenül összetalálkozott az éppen a dolgát végző polgármesterrel, akivel köszöntek egymásnak, és bement az egyik fülkébe. A riporter ezután kulcszörgésre lett figyelmes, kiderült, Dobos bezárta a mellékhelyiség ajtaját.

Báthoryt a Hír Tv-s stáb és a titkárság segítségével szabadították ki, majd elcsípték az éppen az udvaron dohányzó polgármestert, aki azt hangoztatta, hogy nem válaszol egyetlen kérdésre se, keressék a jövő héten.

A Reflektor rákérdezett az önkormányzatnál, hogy mégis, mire véljék Dobos László akcióját. A válasz szerint a polgármester nem tudta, hogy a Hír Tv munkatársát zárta be a mosdóba, azt hitte, hogy neki is van kulcsa, és különben is, ő egy nagyon elfoglalt ember, nem bujkál az újságírók elől, csak nincs ideje akármikor interjút adni.

(Index-kép forrás: YouTube)

Figyelmébe ajánljuk