Bunkók-e a Honvédelmi Minisztérium sajtósai?

  • narancs.hu
  • 2014. november 16.

Fekete Lyuk

Tegnap a Honvédelmi Minisztérium fantasztikus sikerről számolt be. Magyar győzelem, ráadásul Itáliában!

„Immár 24. alkalommal rendezték meg november 10–16-ig az egyenruhás filmkészítők szakmai találkozóját, a Nemzetközi Védelmi Filmfesztivált a Róma melletti Braccianóban. A programban négy kontinens 19 országának 55 alkotását mutatták be – írták szombati közleményükben, leginkább azért, hogy tudja meg ország-világ, az egyenruhás Oscar-gálán magyarok kapták az Arany Kalasnyikovot, vagy mit. A lényeg, hogy a történelmi filmek kategóriájában a Kereszthegy című film nyert első helyezést, amely a „második világháborúban hősiesen helytállt magyar királyi 65. székely honvéd határvadászcsoport történetét dolgozza fel, és a HM Zrínyi Nonprofit Kft., a HM Társadalmi Kapcsolatok és Háborús Kegyeleti Főosztály és a Magyar Művészeti Akadémia együttműködésében valósult meg”.

false

 

Fogadják gratulációnkat, ám így elsőre elég nagy prosztóságnak tűnik, hogy a film alkotóinak neve nem szerepel a közleményben. Mi akkor most – helyettük – a port.hu nyomán ideírnánk, hogy a Kereszthegyet Nagy József, Bárány Krisztián és Wonke Rezső rendezte.

Most már csak arra lennénk kíváncsiak, hogy a díjátadón vajon kivel fogott kezet a zsűri elnöke? Talán a HM Társadalmi Kapcsolatok és Háborús Kegyeleti Főosztályával?

Figyelmébe ajánljuk