Ennél abszurdabb fideszes kampányvideót még nem készítettek idén

  • narancs.hu
  • 2018. március 5.

Fekete Lyuk

Többek közt megtudhatjuk belőle, hogy vért és tejet kell „enni” a hosszú élet érdekében, de a horoszkóp is szóba kerül.

A Fidesz idén nem először próbálja szerethetővé tenni politikusait egy-egy rövid videóban, amelyek az egyszerű kisemberek életét élő politikusok hétköznapjaiba engednek bepillantást. Így tudhattuk meg, hogy Lázár János, a NER sztahanovistája szinte alig találkozik a családjával, és még a Hódmezővásárhely és Budapest közötti autóutat is végigdolgozza, és kedvenc étele a tejfölös galuska.

Ezt a gasztrovonalat lovagolta meg most Kósa Lajos tárca nélküli miniszter is, akit aláírásgyűjtésre kísért el a stábja. A piacon elfogyasztott ebéd közben a következő bölcsességeket osztja meg velünk a politikus:

„Ami nagyon fontos, hogy tudjuk, mit eszünk. Azt mondta egy cimbora, hogy összesen két olyan élelmiszer van, amit, hogyha csak azt eszel, akkor nagyon sokáig úgy tudsz élni, hogy nincsen semmilyen hiánybetegséged. Az egyik a tej. És a másik mi? A VÉR.”

Ezután asztaltársainak elmesél egy történetet arról, hogy egy ismerőse egy disznóvágáson ki akarta önteni a lecsapolt vért, de szerencsére időben megállították.

A videóban szóba kerül a horoszkóp is: Kósa miniszter a Halak jegyében született, s e szerencsés csillagegyüttállásnak köszönheti remek vezetői képességeit. Arra is kitér, hogy nem ilyen szerencsés a felesége, akinek csillagjegye Oroszlán.

Ha ezeket a blődségeket nem vesszük is komolyan, végtelenül elszomorító az a lekezelő tónus, ahogyan az autóból okoskodva utasít rendre egy hajléktalan férfit, aki elárulja, hogy az éjszakát az utcán tölti.

„Az nagy butaság, mert a hajléktalanszállókon van hely (…) tudom, mert hogy én szoktam nekik adományozni egy csomó pénzt, és ott mosnak magára, fürödni lehet és nem kell az utcán lenni.”

Ilyen egyszerű ez, Kósa Lajosnak mindenre van megoldása.

Kósa Lajos

Szerintem nekem van az országban egyedül olyan támogatóm, aki 98 éves. Nekünk minden támogató fontos, mi nem egyszerűen választást szeretnénk nyerni. Azt akarjuk, hogy Magyarország magyar ország…

(via HírTv)

Figyelmébe ajánljuk