Ennyivel nő Kövér és Szijjártó fizuja

  • narancs.hu
  • 2018. július 19.

Fekete Lyuk

Ami jár, az jár.

Közismert, hogy a parlamenti képviselők (a teljes Fidesz–KDNP-frakció, a Jobbik valamint 6 db MSZP-s képviselő) a héten megszavazták, hogy a  képviselői alapfizetés az előző évi átlagbér háromszorosa legyen. Eddig 748 ezer forint volt a képviselők tiszteletdíja, a jövőben ez 948 ezer forintra nő.

Mint írtuk, aki egy állandó bizottság tagja, az az alapilletményének 1,2-szeresét, aki legalább két testület munkájában vesz részt vagy a törvényalkotási bizottságban foglal helyet, az alapilletmény 1,4-szeresét kapná. A frakcióvezetők az alapilletmény kétszeresében részesülnének, helyetteseik annak 1,7-szeresében, de helyettesi díjazást csak minden megkezdett huszonöt tag után egyszer fizetnének.

false

Az RTL Klub mindezek alapján kiszámolta, hogy Kövér László házelnök havi 1 731 731 forintos fizetése augusztustól 2 405 838 Ft lesz, míg a fideszes Bánki Erik bizottsági elnök és frakcióvezető-helyettes innentől havi 997 ezer forint helyett 1 millió 514 ezret tehet zsebre. A RTL Klub emlékeztetett arra, hogy Bánki volt az, aki a szavazás után az Echo TV-nek azt mondta, a tanárok és az egészségügyi dolgozók fizetése is nőtt, ezért jár a fizetésemelés a képviselőknek is. Hasonlót nyilatkozott Szijjártó Péter külügyminiszter is; az ő fizetése 668 ezer forinttal növekszik augusztustól.

Figyelmébe ajánljuk