Ez aztán az önbizalom! Magyar biztonságpolitikai szakértő mondja meg, hogy mire jogosultak a svéd hatóságok

  • narancs.hu
  • 2018. augusztus 8.

Fekete Lyuk

Stockholm, az élhetetlen város.

Horváth József biztonságpolitikai szakértő szerint jogtalanul kapnak letelepedési támogatást a bevándorlók Svédországban – írja az MTI az M1 adására hivatkozva. Horváth szerint Svédországban nincs meg a megfelelő politikai szándék a bevándorlási rendszer és a rendvédelmi szervek működőképessé tételéhez, és ugyan rendelkeznek a megfelelő forrásokkal és technológiával, mégsem képesek megoldani a problémákat.

A szakértő arra hivatkozott, hogy tudomása szerint számos bevándorló állítja, hogy elvesztette minden személyi igazolásra alkalmas dokumentumát, de a svéd állam a megadott adatokat – bemondásra – tényként kezeli.

false

Ám úgy tűnik, Horváth József felháborodását leginkább az okozza, hogy szerinte illegális bevándorlók nem akarnak integrálódni, inkább no-go zónákba tömörülnek, ahol a rendvédelmi szerveknek már nincs hatalmuk.

Ennél valószínűleg csak akkor háborodna fel jobban, ha a svéd közszolgálati tévében, egy svéd biztonságpolitikai szakértő arról beszélne, hogy vannak olyan helyek Magyarországon, ahol este 10 után az emberek nem mernek kimenni az utcára.

Figyelmébe ajánljuk