Fekete-Győr András kihívott két fideszes politikust egy szigetkörre

  • narancs.hu
  • 2021. január 17.

Fekete Lyuk

A "fideszes csinovnyikok" keménykedni próbáltak vele,  de szerinte harminc métert nem tudnak egyben lefutni.

"Két nap alatt a második fideszes csinovnyik próbál keménykedni velem, miután világossá tettem, hogy Orbán Gáspár brit elitképzését nehogy már mi, tisztességes magyarok fizessük a dúsgazdag édesapja helyett! Németh Szilárd után ma Budai Gyula Országgyűlési Képviselő hivatalos oldala dicsekszik azzal, hogy végigcsinált egy katonai alapképzést, amit én szerinte nem tudnék" - írja Fekete-Győr András a Facebook-oldalán.

Németh Szilárd néhány napja felszólította ugyanis Fekete-Győrt, hogy "sok-sok magyar fiatal nyomdokába lépve, vállalja ő is a haza fegyveres szolgálatát, tegye le a katonai esküt. Legyen a Magyar Honvédség hivatásos, szerződéses vagy önkéntes tartalékos katonája." És hozzátette, ők mindent megtesznek majd annak érdekében, hogy "lova­gias gondolkodású, ízig-vérig magyar tiszt lehessen belőle."

Majd Budai Gyula írta ki Facebook-oldalára, hogy "Nagy tételben fogadok bárkivel és bármiben, hogy FEGYőR Bandi nem csinálná végig azt a három hetes katonai alapkiképzést, amit jómagam és sok ezer katona végigcsinált! Nagy pofa van és azonkívül semmi nincs a Fekete-Győrnél és testnevelésből felmentett Momentumos párttársainál. Mit tudnak ők a katona életről és katonai hivatásról?!" Majd hozzátette, hogy ő bezzeg katona családból száramzik, négy évig volt katonai kollégista, a jogi egyetem alatt pedig a Karikás Frigyes Katonai Kollégium állományába tartozott.

Erre reagált Fekete-Győr vasárnap, amikor közölte: 

"Végtelenül jól szórakozom ugyanis azon, hogy olyan emberek döngetik a mellüket fene nagy férfiasságukban, akik harminc métert nem tudnak egyben lefutni. Tessék velem jönni valamelyik nap egy szigetkörre - de aztán aki lemarad, az egy hónapig önkéntes munkát végez. Áll az alku, Szilárd, Gyula? Csak keményen!"

Arról pedig, hogy Orbán Gáspárt elit brit katonaiskolába küldte a Honvédelmi Minisztérium, itt olvashatnak bővebben.

Figyelmébe ajánljuk