„Gulyás Márton buzeráns vagy-e?” – Az aktivista videóüzenetben reagált az újabb gusztustalan lejáratásra

  • narancs. hu
  • 2017. április 15.

Fekete Lyuk

Kiderül, van-e vér a Ripost és az Origo kormánypropagandistáinak a pucájában.

Inkább nem is idézzük annak a cikknek a lényegét, amelyet pénteken először a Habony-féle Ripost hozott le, majd szokás szerint átvette azt a kormánypropaganda részévé vált Origo is. A két portál lejárató cikke Gulyás Mártont célozta a most már szokásos aljastílben. A botrányos fogva tartás és tárgyalás után 300 óra közmunkára ítélt aktivista videóüzenetben reagált a gusztustalan mocskolódásra.

„A két cikknek alapvetően az a kérdése, hogy Gulyás Márton, buzeráns vagy-e. Ezért arra biztatnám mind a Ripost, mind az Origo nagyra becsült kormánypropagandistáit, hogy a Szabadság téren hat órakor, amikor a tüntetés kezdődik, jöjjenek oda, és ha szembe állnak velem, így, szemtől szembe, és fölteszik ezt a kérdést, akkor meg fogják kapni rá a megfelelő választ.”

 

 

„A kormány kőkemény veszélyt jelent a társadalomra" - Megszólal Gulyás Márton

Interjúnkban beszél a fogva tartás körülményeiről, a tüntetésekről, és elmondja, hogy mit jelent számára az ítélet. Majdnem nyolcórás, szürreális jelenetekkel teli tárgyalás után találták bűnösnek s ítélték 300 óra közmunkára Gulyás Mártont, akit hétfő estétől őrizetben tartott az ügyészség (a tárgyalásról szóló beszámolónkat itt olvashatják).

Figyelmébe ajánljuk