„Házasságköszöntő ajándéklapon” népszerűsíti a kormány a családügyi intézkedéseket

  • narancs.hu
  • 2021. március 6.

Fekete Lyuk

Különös módon ismertetik meg Novák Katalin gondolataival a házasságkötés előtt álló fiatalokat. 

„Elkészült a Novák Katalin családokért felelős miniszter asszony gondolatait tartalmazó Házasságköszöntő ajándéklap aktuális változata, amellyel szeretnék a fiatal házaspárok felejthetetlen pillanatait megajándékozni.” Többek között ez olvasható abban a Narancs.hu által megszerzett levélben, amit a Pest Megyei Kormányhivatal küldött a megye valamennyi jegyzőjének a napokban. A Tarnai Richárd kormánymegbízott nevében írt levélben arról tájékoztatnak, a Házasságköszöntő lapok arányos szétosztására a 2020-ban történt házasságkötések száma alapján kerül sor a települések között, s egyben arra kérik a jegyzőket, gondoskodjanak arról, hogy a lapok a házasságkötési ceremónián az anyakönyvvezetők rendelkezésére álljanak. 

Arról is szó van a levélben, hogy a Miniszterelnökség által biztosított lapokat a járási hivatalokhoz csomagban, heti ütemezett körjárattal szállítják. Az átvétel időpontjáról a polgármesteri hivatalok jegyzői a járási hivataloktól kapnak értesítést, de szükség esetén a lapok közvetlenül is megrendelhetőek. 

A Házasságköszöntő lapok, amelyet tehát ily módon kíván eljuttatni a kormányzat a fiatal házasoknak (legalábbis Pest megyében), nem más, mint egy négyoldalas köszöntő. Novák Katalin gondolatai mellett egy Szent István Intelmeiből vett, egy Széchenyi István- és egy Márai Sándor-idézet olvasható benne, hátlapján a Miniszterelnökség és a Családbarát Magyarország program logója látható. 

 
 

És hogy mit üzen benne a családügyi miniszter a házasulandóknak? „Talán elgondolkodnak, mi is változott meg attól, hogy hangosan is igent mondtak egymásra, a közös életre. Miben lesz más barátból, barátnőből, élettársból, partnerből férjjé és feleséggé válni? A házasság ez az erős szövetség reményeim szerint sokszor ad majd Önöknek erőt, és segíti majd át Önöket a nehezebb életszakaszokon is.

Kívánom, hogy egymás iránti szerelmük, szeretetük, tiszteletük tartson ki hosszú évtizedeken át! Kívánom, hogy éljék meg a családalapítás, a csalad gyarapításának különleges szépségét!

A jókívánságok mellett a kormány hosszú távú támogatására is számíthatnak, hiszen Önökért dolgozunk. Bízom benne, hogy tudunk Önöknek segíteni az otthonteremtésben, a gyermekvállaláskor, a munka-család egyensúly fenntartásában is. Ajánlom figyelmükbe a www.csalad.hu oldalt, ahol tájékozódhatnak a lehetőségekről.

Hosszú, boldog közös életet kívánok Önöknek!” Ezek Novák Katalin szavai.

Az egésszel kapcsolatban talán nem árt felidézni, amit nemrég Deutsch Tamás mondott a Szájer-botrányt kommentálva: „Ma Magyarországon a Fidesz az a párt, aki nem kíván senkinek a hálószobájában kutakodni, aki mindenkinek meg akarja védeni a személyes élete szabad alakításával kapcsolatos döntését”.

Figyelmébe ajánljuk