Hollik István reakciója a Capitolium elfoglalására: Gyurcsány

  • narancs.hu
  • 2021. január 7.

Fekete Lyuk

A kormánykoalíció kommunikációs igazgatója megragadja a helyzet lényegét, és nem ereszti.

Habár a kormány részéről nem nagyon akaródzik foglalkozni az amerikai helyzettel, és nincs nagy iparkodás, hogy a Trump uszítására a Capitoliumot elfoglaló radikálisok tetteit elítéljék - addig is, amíg Orbán Viktor vagy Szijjártó Péter reakciója befut, nézzük mi jut eszébe Hollik Istvánnak a több halálos áldozattal járó megmozdulásról.

Gyurcsány, mi más?

Tegyük hozzá, hogy a Capitoliumot egyébként még soha nem foglalta el semmilyen tüntető tömeg. Illetve arra sem volt példa, hogy egy választáson alulmaradó elnök ne tudja elfogadni a vereséget, és elkeseredésében fegyveres tüntetőket uszítson az állam legfontosabb épületeire, miközben azon gondolkodik, hogyan adhatna magának, családjának, valamint kedves kollégáinak is gyorsan elnöki kegyelmet. Mindenért és bármiért.

Ha van valaki, akinek a washingtoni történések kapcsán inkább csöndben kéne maradnia, az Gyurcsány Ferenc! A képmutatás...

Posted by Hollik István on Thursday, January 7, 2021

A KDNP szócsövét az USA-ban zajló események jelentősége egy pillanatra sem zavarja meg – nem is tett közzé ezügyben semmilyen posztot közösségi oldalán, – ellenben az jut eszébe erről is, meg minden másról is, hogy Gyurcsány. „A képmutatás netovábbja, hogy egy olyan ember papol most a demokrácia védelméről, aki miután a saját elvtársainak az őszödi villa négy fala között bevallotta, hogy hazugsággal nyert választást, a jogosan felháborodott békés tüntetők ellen lovasrohamot vezényelt és volt akinek kilövette a szemét.” – írja Hollik, miközben megosztja a volt miniszterelnök posztját.

Még azt is hozzátehette volna, hogy „moslékkoalíció”, az lett volna csak az igazán alapos NER-kompatibilis külügyi elemzés.

Figyelmébe ajánljuk