Két hiteles elemző, Kövér és Semjén szerint is egész Európa jövője a 2018-as magyar választásoktól függ

  • narancs.hu
  • 2017. december 16.

Fekete Lyuk

Ők aztán nem viccelnek – soha.

A KDNP országos választmányán csak úgy sziporkáztak felelős politikusaink.

Míg Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes azt hangsúlyozta, hogy Európa jövőjéért is felelősek vagyunk. Brüsszel bűneiről értekezett, a belpolitikáról szólva örök tanulságnak nevezte, hogy az nyeri a választást, aki egyben van.
Az egész polgári jobbközép világ ma egy táborban van, a baloldal és a "nehezen meghatározható Jobbik" pedig darabokban – mutatott rá, meghatározónak nevezve Orbán Viktor miniszterelnökkel való kipróbált barátságát, továbbá a Fidesz és a KDNP bajtársi szövetségét.
Ezzel szembeállítva a politikus egy tál skorpióhoz hasonlította a baloldalt, ahol a szereplők marják egymást, hiányzik "az emberi minőség", és ezért nem képesek életképes szövetségre.

Ehhez képest a szintén felelős Kövér László vendégként arról beszélt, hogy a jövő tavaszi magyarországi választáson Európa sorsa is eldőlhet. Mi több, a választások tétje nem más, mint hogy Magyarország magyar ország tud-e maradni. Emellett igazán nem kellene senkinek elbagatellizálni a 2018-as választásokat, mert Magyarország ma lélekszámánál, gazdasági teljesítményénél nagyobb befolyással bír a nemzetközi politikában. Szóval, nem babra megy a következő országgyűlési választás. Már csak azért sem, mert világhatalmi küzdelem zajlik a felhatalmazás nélküli, a nemzetállamok jelentős részénél nagyobb gazdasági erővel bíró informális hatalmak és a szuverén nemzetek között. Ezekben a küzdelmekben pedig ugyanúgy helyt kell állni, mintha valami sorsdöntő csatában vennénk részt, ami ismét eldönti az európai civilizáció sorsát, ahogy a török háborúk idején. "Hogy mi a fészkes fenének áldoztuk fel magunkat, azt nem egészen értem, nyugodtan átengedhettük volna Bécsig a törököket, úgy sem lennénk rosszabb helyzetben" – mondta ez az észlény.

Figyelmébe ajánljuk