Mi az, ami egyben szép, kifinomult és filozófiai mélységű kérdésekben is jó választ talál?

  • narancs.hu
  • 2018. június 22.

Fekete Lyuk

Kapaszkodjon, meredek a megfejtés.

„Ez egy szép kifinomult jogi munka, ami filozófiai mélységű kérdésekben is jó választ talál” – mondta Orbán Viktor ma reggel a Kossuth rádióban a most megszavazott alaptörvény-módosításról és a Stop Sorosról. A miniszterelnök véleménye szerint ezeket a döntéseket maguk a választópolgárok akarták, a parlament csak követte a nép akaratát, amikor 80 százalékos többséggel megszavazta az új törvényeket. Orbán ezért sem érti, hogy az EU hogy jön ahhoz, hogy egy ilyen nagy támogatottságú törvénycsomagot kritizáljon.

„Ha külföldről kaptok pénzt, azt valljátok be, hogy kik vagytok, kitől kaptok pénzt, kik állnak a hátatok mögött” – mondta ezt már a civil szervezetekkel kapcsolatban, majd hozzátette, hogy a külföldről támogatott szervezetek befolyásolni akarják a döntéshozókat, így ez az egész nemzetbiztonsági kérdés.

„Úgy érzem, hogy most fel vagyunk szerszámozva, tehát nem mondhatja a magyar kormány, én sem és a parlament sem, hogy a magyar emberek ne adtak volna a kezünkbe minden eszközt, hogy megvédjük az országot. A mai fenyegetettségi szintre adandó válaszhoz az összes eszköz a rendelkezésünkre áll” – zárta le a témát Orbán.

Figyelmébe ajánljuk