Mindenki nyugodjon le, Varga Mihály szerint minden rendben van az országban

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. júl. 05., 11:39
kommentek
1
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Az emberek jól keresnek, jól élnek, és ez a továbbiakban is így lesz.

A népszerűségi felmérésekben valami különös oknál fogva rendre jól szereplő Varga Mihály volt a M1 vendége, és szerencsére mindenkit megnyugtatott, hogy rendben mennek a dolgok, nincs semmi baj, a magyarok nyugodtan élvezhetik a nyarat.

A nemzetgazdasági miniszter szerint a kiskereskedelmi forgalom növekedése annak köszönhető, hogy folyamatosan emelkednek a bérek, jövedelmek. Szerinte a kereset-növekedés kétharmadából a fogyasztás emelkedik, egyharmadát a lakosság megtakarítja.

A miniszter úgy értékelte, mindkét folyamat jó és hasznos. Az egyik növeli a gazdaság teljesítményét, erősíti a gazdaság azon elemeit, amelyek a belső piacra termelnek. A másik hozzájárul ahhoz, hogy a megtakarításokból beruházások legyenek.

Varga Mihály gazdaságot értékel

Varga Mihály gazdaságot értékel

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Varga Mihály rámutatott arra is, hogy májusban az üzemanyag-forgalom is jelentősen emelkedett, és így a gazdaság növekedésére lehet számítani, az élelmiszer, ráadásul a nem élelmiszer jellegű termékek forgalmában is jelentős növekedés történt. A minimálbér és a garantált bérminimum növekedése alapvetően azokat az alacsony keresetű csoportokat segítette, akiknél nagyobb arányt tesz ki az élelmiszerek vásárlása. Arra számítanak, hogy a lendületes bérnövekedés hatására a következő hónapokban az élelmiszerek fogyasztása növekedni fog – tette hozzá.

A nemzetgazdasági miniszter hangsúlyozta: a májusi adatok azt mutatják, hogy megalapozott az idei 4 százalék feletti magyar gazdasági növekedési várakozásuk.

Remek hírek, nemde?

(via MTI)

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. júl. 05., 11:39
kommentek
1
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
  1. 1 Világos
    Világos
    2017. július 05., szerda 14:08
    Varga Mihály megint a Messzelátó szemüvegét tette fel. Ha elmondaná a
    valóságot nem lenne tovább miniszter. Ez az alaptétel a dicsekvés önfényezés.

Komment írásához vagy regisztrálj

Adatlap

Nincsenek is fekete lyukak. (Stephen Hawking)

Szerző adatlapja
Összes blog Itt

Blog

még több cikk