Mint az óvodában: Szijjártó megsértődött Schulzra, rögtön visszavágott neki

  • narancs.hu
  • 2017. július 16.

Fekete Lyuk

Tiszta dedó.

Nem sokkal azután, hogy Martin Schulz Magyarországot bírálta, amiért nem hajlandó befogadni menekülteket és nem szolidáris a többi tagállammal, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter jelentkezett is, hogy márpedig ez nincs is így, Martin Schulz ne ezzel foglalkozzon.

Azt egyelőre nem tudni, felnyomta-e az óvó néninél a szociáldemokrata kancellárjelöltet, mindenesetre az MTI-hez azért eljuttatott egy közleményt: „Martin Schulz, a német szociáldemokraták vezetője időről időre bebizonyítja, hogy mindig mindenről Magyarország jut eszébe, pedig inkább a saját pártjával kellene foglalkoznia, hiszen az SPD három tartományi választáson is vereséget szenvedett.”

„Magyarország megtagadta a szolidaritást” – Martin Schulz megint beolvasott Orbánnak

Ha nem Merkel nyer szeptemberben, Orbán nagyon, de nagyon fog sírni. Martin Schulz német kancellárként vétót emelne a következő európai uniós költségvetés ellen, ha nem fogad be menekülteket valamennyi tagállam. A szociáldemokrata párt (SPD) kancellárjelöltje vasárnap Berlinben a Németország és az EU jövőjéről szóló tervét ismertető beszédében kiemelte, hogy kiveszett a szolidaritás az EU-ból, ami „veszélybe sodorja Európa jövőjét”.

Figyelmébe ajánljuk