Németh Szilárd a szigetkör-kihívásra nem reagált, de azt tudja, hogy mit nem fogunk hallani Fekete-Győr Andrástól

  • narancs.hu
  • 2021. január 17.

Fekete Lyuk

"A Magyar Honvédségben nem nyüszítve menekülő vörös rókákat képeznek." Ha eddig ez nem lett volna világos. 

 

Tovább dagad a "szigetkör gate", amit Fekete-Győr András hívott életre. Az egész azzal kezdődött, hogy a Momentum elnöke azt írta arról, hogy Orbán Gáspár, a miniszterelnök fia 40 millió forintért kapott honvédelmi képzést egy brit elitiskolában: "adóforintokból fizették Orbán fiának drága taníttatását".

Budai Gyula és Németh Szilárd menten beleszállt Fekete-Győrbe; a két fideszes nagyágyú megkérdőjelezte a momentumos politikus fizikai képességét. Erre válaszképpen Fekete-Győr András kihívta őket egy szigetkörre, amire eddig csak Budai Gyula válaszolt; ő inkább fogathajtó versenyen mérné össze vele az erejét. A harmadik fél válaszára eddig kellett várni. 

„A Magyar Honvédségben nem nyüszítve menekülő vörös rókákat, hanem a haza fegyveres szolgálatára alkalmas, a magyar nemzethez hű honvédeket képeznek. Így az alábbi esküszöveget sohasem fogjuk Fekete-Győrtől hallani: »Én, Fekete-Győr András esküszöm, hogy MAGYARORSZÁGOT HÍVEN SZOLGÁLOM, hűséges honvédje leszek. Magyarország függetlenségét, az állampolgárok jogait és szabadságát bátran, a törvények betartásával és betartatásával, a rám bízott honvédek és fegyverek erejével, ÉLETEM ÁRÁN IS MEGVÉDEM. Elöljáróim parancsainak engedelmeskedem, alárendeltjeimet jogaik tiszteletben tartásával vezetem, róluk emberséggel és felelősséggel gondoskodom. ISTEN ENGEM ÚGY SEGÉLJEN!«” – fogalmaz Németh Szilárd Facebook-bejegyzésében, amiben Fekete-Győr András arcképe román zászló alatt látható. 

A Fidesz alelnöke nem reagált a szigetkörös felhívásra, de májusig reménykedhetünk a futóverseny létrejöttében, ugyanis valaki létrehozott egy erre utaló Facebook-eseményt. 

 

Figyelmébe ajánljuk