Orbán a német belügyminiszternek: Magyarország nem tud, de nem is akar visszafogadni egyetlen menekültet sem

  • narancs.hu
  • 2018. július 4.

Fekete Lyuk

A magyar miniszterelnök Berlinben járt.

Orbán Viktor Berlinben folytatott megbeszélést Horst Seehoferrel, a bajor Keresztényszociális Unió (CSU) elnökével, német szövetségi belügyminiszterrel. Ahogy arról tegnap mi is beszámoltunk, kompromisszummal zárult a német CDU és CSU közötti menekültügyi vita, melynek értelmében senkit nem engednek be Németországba, akit már egy másik EU-s tagállamban regisztráltak.

Seehofer megúszta a keménykedést, nem kell lemondania, sikerült megegyezni Merkellel

A megállapodás értelmében a korábban máshol már regisztrált menedékkérőket nem engedik be Németországba. Hétfő késő este megállapodott a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) és a bajor Keresztényszociális Unió (CSU) menekültügyi vitájuk lezárásáról - adta hírül az MTI. Horst Seehofer német belügyminiszter, a CSU elnöke elégedett a megállapodással, ezért úgy döntött, hogy nem távozik tisztségéről, folytatja a munkát.

Az MTI arról ír, hogy Orbán és Seehofer a mai megbeszélésen egyetértettek abban, hogy soha ilyen jók még nem voltak a magyar-bajor kapcsolatok, illetve közösen arra jutottak, hogy a kereszténydemokrácia előtt hatalmas lehetőség áll. Orbán szerint ugyanis csak a kereszténydemokraták képesek megvédeni a munkahelyeket, a határokat, az egész univerzumot és Európa kulturális identitását.

A migrációs válsággal kapcsolatban Orbán elmondta, hogy Magyarország nem tud, de nem is akar visszafogadni senkit, de bármikor kész segíteni abban, hogy emberek tömegeit szállítsák vissza Görögországba.

Figyelmébe ajánljuk