Trump állítólag azt üzente Orbánnak, hogy rögtön jövök, csak egyet lövök

  • narancs.hu
  • 2017. október 7.

Fekete Lyuk

Csodálatos figura a washingtoni nagykövetünk!

Donald Trump állítólag türelmet kér Orbán Viktortól, mert bár a magyar miniszterelnök rajta van az amerikai elnök vendéglistáján, vannak ügyek, amik fontosabbak holmi diplomáciai kézszorongatásnál, ilyen például az észak-koreai válság – derült ki az újonnan kinevezett washingtoni nagykövet, Szabó László a Figyelőnek adott interjújából.

Úgy tűnik, a hírhozó Szabónál jobb embert nem is választhattak volna Orbánék a poszt betöltésére, ugyanis ahogy az interjúban is eldicsekszik, a nagyköveti megbízólevél átadására szolgáló protokolláris eseményt felhasználva lényegében politikai üzenetet juttatott el az elnöknek: szóba hozta, hogy Orbán Viktor volt az első európai vezető, aki tavaly nyáron nyilvánosan kiállt a megválasztása mellett.

Trump kívülről fújja Orbán tusnádfürdői beszédét, a felét még visszafelé is el tudja mondani több nyelven.

Mert ha hinni lehet Szabónak, Trump akkor és ott tudta is, ki az az Orbán Viktor, sőt még valamelyik tusnádfürdői beszédére is emlékezett. Orbánt erős, bátor embernek nevezte, a magyarokat meg nagyszerűnek.

Ha mindennek csak a fele igaz, Orbánnak akkor sem kell elkapkodnia a csomagolást. Hacsak saját kezébe nem veszi Észak-Korea problémáját. De mi van, ha Kim Dzsong Un Soros kottájából játszik?

Figyelmébe ajánljuk