Orbán egy újabb futóbolonddal melegedett kicsit össze, de mélyen hallgatott az afférról

  • narancs.hu
  • 2018. január 30.

Fekete Lyuk

Na, Geert Wildersszel is megvolt végre a nagy találkozás.

Magyarországon haknizott Geert Wilders holland szélsőjobboldali politikus, a bevándorlásellenes holland Szabadságpárt (PVV) vezetője. Magyarul is megjelent, a Hit Gyülekezete könyvkiadója (!) által gondozott Halállistán. Az iszlám háborúja a Nyugattal és velem című könyvét promózta, de találkozott Orbán Viktor miniszterelnökkel is.

Ezt mondjuk, nem verte nagydobra  a kormány, de Wilders kiposztolt a Twitterre egy képet, ahogy a magyar miniszterelnökkel pózol. „Vezetőképesség még létezik” – mondja a képaláírás.

Geert Wilders on Twitter

Geweldige ontmoeting in Boedapest met Premier Orbán! Leiderschap bestaat nog. Excellent meeting in Budapest with Prime Minister Orbán! Leadership still exists!

Wilders egyenesen hősnek és példaképnek tartja a magyar kormányfőt. Meg persze a migráció ellenes törekvések élharcosának, aki megőrzi a saját kultúráját és erősíti a nemzetállamot. Mindezt azért is tartja különösen követendő példának a populista politikus, mert szerint Brüsszel elvette az egyes államok nemzeti szuverenitását. De nincs nagy baj, mert Wilders szerint olyan nagyszerű politikusok is vannak még, mint Orbán, addig meg mi baj lehet.

Figyelmébe ajánljuk