Orbán Viktor traktorosa leszek én

  • narancs.hu
  • 2014. november 25.

Fekete Lyuk

A miniszterelnök megmondta, „a szakképzés éve lesz a jövő esztendő a Kárpát-medencében”, és „a következő négy év legfontosabb feladata a versenyképesség javítása lesz, amit elsősorban az oktatási rendszer minőségi feljavításán keresztül lehet elérni”.

Örömmel számolhatunk be arról, hogy még el sem kezdődött a szakképzés éve, máris látszanak a biztató jelek, mit jelek, konkrét eredmények! Tegnap a baon.hu lelkes írást közölt a jánoshalmai Kelet-magyarországi Agrárszakképző Központról, amit a minap nem kisebb notabilitás keresett fel, mint Román István, a Földművelésügyi Minisztérium agrárszakképzésért felelős helyettes államtitkára, és ha már ott járt, tartott is mindjárt egy hetedhét országra szóló sajtótájékoztatót, ahol egyebek mellett felhívta a figyelmet arra, hogy a pályaválasztás előtt álló fiatalokat arra kell ösztönözni, hogy válasszanak agrárszakmákat, ugyanis „az ágazatban könnyű elhelyezkedni”.

A sajtótájékoztatón Medina Viktor a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetségétől mindezt azzal toldotta meg, hogy „a képzett munkaerőre már csak azért is nagy az igény, mert a gazdálkodók egyre korszerűbb és nagy értékű erőgépekkel dolgoznak”, s az erőgépekben már olyan fejlett technológiákat alkalmaznak, amik megelőzik a gépkocsikban lévőket, mint fogalmazott: „ami ma a traktorokban, holnap az autókban”.

Az államtitkár szerint e képzett munkaerő „oktatásához, elsajátításához Jánoshalmán minden feltétel adott”, vagyis ott már valóra vált Orbán Viktor legújabb látomása. Igaz, a cikk illusztrációja,  „A jánoshalmi szakképző tangazdasága a gyakorlati feladatok színtere” képaláírással nem éppen azt sugallja, hogy „ami ma a traktorokban, az holnap az autókban”, ám emiatt ne aggódjunk! Ha egy államtitkár azt mondja, hogy „minden feltétel adott”, akkor az úgy is van. Ha ugyanis azt mondaná, hogy „nem adott”, már rég nem lenne államtitkár.

false

Figyelmébe ajánljuk