Orbán Viktor: ügyvédként többet keresnék

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. jún. 12., 09:06
kommentek
4
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Miket beszélt ez az ember!

A 24.hu szúrta ki azt az interjút, amit  Orbán Viktor a Respublika című lapnak adott 1994-ben. A hosszú interjúban az a legmeghökkentőbb, hogy az újságírók még valódi kérdéseket tettek fel Orbánnak, aki meg is válaszolja azokat, bár afelől lehetnek kétségeink, hogy komolyan vehetők voltak e válaszok akkoriban.

Mindenesetre ma már csak mosolyogni lehet a következő kijelentésen: “Harmincegy éves vagyok, ha magánügyvédi praxist folytatnék, a mostani jövedelmem többszörösét megkeresném. Kutatóként könytárban ülnék, más típusú, de jóval lmélyültebb intellektuális tevékenységet folytatnék”.

Orbán egyebek mellett kijelenti azt is, hogy ha “valaki a politikába merészkedik – mindegy, hogy fiatal vagy sem – akkor annak a politikai tetteiért is be kell nyújtani a számlát. Nem volt kötelező bekerülnünk a parlamentbe, de ha vállaltuk, akkor igenis számon kérhető rajtunk, amit tettünk."

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. jún. 12., 09:06
kommentek
4
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Megosztás
Cimkék:
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 4
  rworse
  2017. június 12., hétfő 20:39
  Az igaz, hogy a sok jogász pártjában iszonyú, utólag néha havonta javítandó törvényjavaslatok születnek. Vagy nem ellenőrzik le őket beadás előtt, vagy nem ismerik a jogot vagy balfaszok. De inkább mundhárom.
 2. 3
  Rumata
  2017. június 12., hétfő 19:02
  "ha magánügyvédi praxist folytatnék, a mostani jövedelmem többszörösét megkeresném"

  Na ne hülyéskedjünk már.

  A Fidesz kétharmados kormányzása alatt hozott törvények többségét már az életbelépésük előtt módosítani kellett, akkora baromságok voltak.

  Úgyhogy ebből ítélve a Fidesz vezetői garantáltan éhenhalnának, ha a jogászi tudásukból kéne megélniük.

  Az viszont kétségtelen, hogy a többi fideszes vezetőnél sokkal tehetségesebb Orbán lókupecként vagy használtautó-kereskedőként is fényesen megélhetett volna.

  Vagy bármi más helyen, ahol a mellébeszélés és a szemrebbenés nélküli hazudozás munkaköri feladat.
 3. 2
  tiszapolgári
  2017. június 12., hétfő 16:37
  A magyar történelemben csak egyetlen ember hasonlítható hozzá, a szintén felcsúti származású Kossuth Lajos, aki később is megpróbálta lekopírozni a nagy példakép, Orbán Viktor életpályáját: Kossuth fiatalabb éveiben ügyvédként dolgozott, azután direkt ő is politikus lett, sőt még Amerikába is elment, hátha találkozik a magyar emigráció vezetőjével, Trump Donáttal.
  Azonban Kossuth nem ismerte fel idejében, hogy a muszkák a barátaink, a migránsok az ellenségeink, és hogy a liberális demokrácia a nemzet pöcegödre. Ennek is köszönhető, hogy ma már senki nem emlékszik a nevére, és folyton összetévesztik Passuth Lászlóval.

  Van még egy magyar ügyvéd-politikus, illetve már csak volt: Józsi bácsi abban próbálta meg Orbán Viktort utánozni, hogy mindig aszerint beszélt, hogy éppen hol került sor a beszédre, és hogy sose azt mondta, mint amit gondolt, de hiába iparkodott, nagyon gyönge tanítványnak bizonyult. Azt viszont el kell ismerni, hogy a Cseh Mariska-féle koalíciós húslevesnek máig nem akadt párja!
 4. 1
  rworse
  2017. június 12., hétfő 14:10
  Találkozás egy fiatalemberrel

Komment írásához vagy regisztrálj

Adatlap

Nincsenek is fekete lyukak. (Stephen Hawking)

Szerző adatlapja
Összes blog Itt

Blog

még több cikk