Rákay Philip úgy kiakadt a HVG érdeklődésére, hogy levelet írt, amit a NER esszenciájaként mutogatunk

  • narancs.hu
  • 2017. szeptember 25.

Fekete Lyuk

"Becsméreljen téged a Rákay Philip!"

A HVG Cégvilág rovata kiszúrta Rákay Philip Norton elnevezésű vadiúj tanácsadó cégét. Juhász Gábor, a HVG munkatársa levélben fordult Rákayhoz, hogy további információkat kapjon a cégalapításról. Nem akármilyen választ kapott. A lap közzétette a teljes levelezést, így bárki számára hozzáférhető, hogy az Orbán-rendszer egyik kegyeltje miként osztja az észt a maga frusztrált, gyűlölködő stíljében.

Ízelítő Rákay sértett kifakadásából, amiért egy újságíró kérdéseket merészelt feltenni:

"Juhász Gábor kérdései:

Tisztelt Rákay Úr!

A HVG hetilap számára céghírt írunk új vállalkozásáról, a Norton Zrt.-ről. Kérem, válaszoljon néhány ezzel kapcsolatos kérdésünkre.

Miért vált szükségessé az új cég? Mennyire lesz más a tevékenysége mint például az SD&W-é?
Mikor indul a cég tényleges munkája? Hány munkatársa lesz?
Kiknek a megrendelésére számít?
Tervezi-e új részvényesek bevonását a cégbe?

Válaszát várva

üdvözlettel
Juhász Gábor

Rákay Philip válasza:

Tisztelt Juhász Gábor Úr!

Tudja, az a legnagyobb baj, hogy Ön teljesen el van tájolva. Valószínűleg még mindig abban a hitben ringatja magát, hogy elvbarátaival – a balliberális értelmiséggel – együtt Önök még komolyan vehető tényezők, s évtizedes véleménydiktatúrájuk árnyékában változatlanul alakítói, számonkérői, erkölcsi- és morális ítéletosztói lehetnek a magyar közéletnek. Pontosan úgy, ahogy évtizedeken keresztül mindez az Önök – mesterségesen kisajátított – hitbizománya volt.

Rossz hírem van: ez a bolsi világ elmúlt, s hála az Istennek, szépen lassan, de biztosan világviszonylatban is alámerülni látszik az a szélsőliberális, internacionalista, beteg értékrend is, amit Ön és kedves hetilapja konokul képvisel. Értem én, hogy nehéz hozzászoknia a megváltozott világhoz, és reggelente, amikor tükörbe néz, már nem  a – fontosságának súlyától saját hatása alá kerülő – nagyhatalmú, ballib sajtóhadsereg egyik, erőtől duzzadó janicsárját látja, csupán egy napról-napra devalválódó, s egyre marginálisabb, a történelem szemétdombjára kerülő ideológia – "független” újságíró-bőrbe bújtatott – utolsó közlegényeinek egyikét.

..."

Rákay, aki volt a Z+ és a HírTv műsorvezetője, valamint a köztévé egykori intendánsa és vezérigazgató-helyettese is, nem először rugózik a magyar sajtó színvonalán. Hogy csak egy nem túl régi reakcióját elevenítsük fel: februárban többek között az Indexnek méltatlankodott, amiért a portál lehozta, hogy Rákay is helyet kapott a visszaállamosított mezőhegyesi ménesbirtok igazgatóságában.

Figyelmébe ajánljuk