Reméljük, hogy csúnyán begombáztak a kormánytisztviselők

  • narancs.hu
  • 2014. július 2.

Fekete Lyuk

Mert ha ezt a munkahelyi testedzési útmutatót józanul hozták össze, akkor most kezdünk el félni.

Pszichedelikus tartalomra bukkantunk a Magyar Kormánytisztviselői Kar honlapján. Egészen pontosan először a szervezet elnökével készült rádióinterjú összefoglalójába futottunk bele, amelyből dr. Jávor András emlékezetes hasonlatát emelnénk ki: „A politikus és a köztisztviselő kapcsolatát a zongora és a művész viszonyához hasonlította a Rádió Orient vendége: a jól hangolt hangszer csak egy megfelelő játékossal, a zongoraművész pedig csak egy jó zongorával hoz létre remekművet – kettősük szinergiája elengedhetetlen.”

false

Azért ez felkeltette az érdeklődésünket. A kormány által 2012-ben életre hívott kamara elnöke beköszöntőjében így foglalja össze küldetésük jelentőségét: „A Kar létrehozásával olyan közös értékalapú egységes hivatásrend jött létre először a magyar történelem folyamán, amely hozzájárulhat a közigazgatás működése iránti állampolgári bizalom megerősödéséhez.”

false

Nem tudjuk, hogyan illeszkedik ebbe a tervbe az a hivatalos honlapjukon fellelhető anyag, amely a „Munkahelyi testedzés pár percben – ülőgimnasztika közösen” címet viseli. „Több órát ülünk a számítógép előtt, hosszú az értekezlet, szakítsuk meg kis testmozgással, végezzünk együtt pár gimnasztika-gyakorlatot” – hangzik a felvezetés. A pajkos humorral megszövegezett tanácsadás mottója: „A jó kedv fontos kísérő!”

Ezzel mi nem is bírnánk vitatkozni, csak szeretnénk hozzájárulni a nyolcvanas évek legvidámabb perceit idéző, inspiratív és vidám munkahelyi hangulathoz ezzel a két kis giffel. Emeljünk kalapunk és lábunk!

false

 

false

 

Figyelmébe ajánljuk