Rendőrző Bóbiták – Már az óvodában elkezdik a rendőrképzést

  • 2017. március 26.

Fekete Lyuk

Fedőneve: játékos bűnüldözés.

Második alkalommal rendezte meg a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési osztálya a Rendőrző Bóbiták elnevezésű programot, amelynek célja, hogy a gyerekek  játékos feladatokon keresztül ismerkedhessenek meg a rendőri hivatással – írja a rendőrportál, de a tudósításból az is kiderül, hogy csak a szerencsés kiválasztottak részesülhettek ebben a fantasztikus élményben. „Hét óvoda 4-4 fős csoportjának tagjai az

Ovi-rendőr nap keretében

baleset- és bűnmegelőzési programokon keresztül kerülhettek közelebb a rendőri hivatáshoz, de a résztvevők bemutatták az egyenruhájukat és a bűnügyi technika rejtelmeibe is beavatták őket” – olvassuk, és igazán sajnáljuk, hogy részleteket nem közölnek.

false

 

Fotó: police.hu

Nem derül ki sem az, hogy milyen szempontok alapján (jó magaviselet? fizikai alkalmasság? intelligencia? unintelligencia?) választották ki a kisgyerekeket, sem az, hogy pontosan miféle programok zajlottak (elfogás? kihallgatás? közúti ellenőrzés?).

Arról pedig végképp nem tesznek említést, hogy mégis mi a fenének kell 3–5 éves gyerekek számára „közelebb” hozni a rendőri hivatást?

Figyelmébe ajánljuk