Schmidt Mária a TASZ segítségét kéri a Transparency International Magyarország Alapítvánnyal szemben

  • narancs.hu
  • 2018. március 17.

Fekete Lyuk

Most aztán meg vannak fogva a „sorosisták”!

„A Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány felkéri a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) civil szervezetet, hogy képviselje a közalapítványt a Transparency International Magyarországi Alapítványával szemben” – írta Facebook-posztjában.

Schmidt azt nehezményezi, hogy a „Transparency International a Civitas Alapítvány megbízásából a kampányban egy olyan »Fekete könyvet« állított össze a 2010–2018 közötti magyarországi korrupcióról, mely felsorolásában a 6. helyen szerepelteti a közalapítványunk által megvalósított »1956-os emlékévet«”.

Elkészült a korrupció Fekete könyve – Transparency International Magyarország

A Civitas Intézet megbízásából a Transparency International Magyarország elkészítette a magyarországi korrupció 2010 és 2018 közötti történetét feldolgozó Fekete könyvet. A kötetben külön fejezetekben foglalkozunk Magyarország antikorrupciós teljesítményével, a hazai korrupció minősített eseteivel, valamint az európai uniós források felhasználása és a közbeszerzések területén meglévő korrupciós kockázatokkal.

Schhmidt közlése szerint az „1956-os emlékév korrupcióként való minősítése minden alapot nélkülöz”.

A TASZ-ra hivatkozva ráadásul jogszerűtlennek ítéli meg, hogy a választási kampányban valaki „tudatosan hamis állításokat közöl”, ezért „az 1956-os emlékévet a korrupcióval kapcsolatba hozni jogsértő”.

Schmidt Mária alapítványa a TASZ-t azzal kereste meg, hogy ingyenes jogsegély keretében vállalja el az ügy képviseletét, és haladéktalanul járjon el a Transparency International Magyarország Alapítvánnyal szemben.

A teli torokból sorosozó, a civileket Soros-bérenc ügynököknek tituláló kormánypártiak sorában álló Schmidt Mária húzása nem előzmények nélküli, politikai megfontolásból Orbán Viktor is védette már magát a TASZ-szal (igaz, még a sorosozás előtti időkben). A mostani fideszes mesterterv értelmében az egyik „Soros-szervezet” védene egy kormánypárti intézményt egy másik „Soros-szervezet” ellen. A legszebb az egészben, hogy a közpénzmilliárdokkal kitömött Schmidt-intézet mindezt az „ingyenes jogsegély keretében” kéri intézni. Már ha a TASZ vállalja az ügyet – ha meg nem, mert például átlát a szitán, akkor meg lehet majd „kettősmércézni”.

Figyelmébe ajánljuk